Δευτέρα, 8 Μαρτίου

Εκτός αγροτικής οδοποιίας στην Κωπαΐδα ο Δ. Λεβαδέων, τι αποφάσισε το Δ.Σ, τι λέει η Αντιπεριφερειάρχης

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για δικαίωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από το Ελεγκτικό συνέδριο το οποίο ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση  με τους Δήμους Θηβαίων , Αλιάρτου- Θεσπιέων, Ορχομενού και Λοκρών για το έργο της Αγροτικής Οδοποιίας Κωπαΐδας, έκανε λόγο η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά σε σημερινή συνέντευξη τύπου.

Συγκεκριμένα ανέφερε: 

Με την υπ΄  αρίθμ. 6744/20-03-2019, απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου «Δεν κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων Θηβαίων, Αλιάρτου- Θεσπιέων, Ορχομενού και Λοκρών, για το έργο Αγροτική οδοποιία Κωπαΐδας».

Αυτό σημαίνει ότι είναι επιτρεπτή η σύναψη της συγκεκριμένης προγραμματικής σύμβασης προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ, η οποία περιλαμβάνει εκτέλεση οδοστρωσίας σε αγροτικούς δρόμους της Κωπαΐδας .

Μετά την υπογραφή της, επόμενο βήμα είναι η δημοπράτηση του έργου.

Ένα έργο που ξεκίνησε στις αρχές του 2018 και το οποίο με νομικές διαφωνίες, οι οποίες προήλθαν από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων παρέμενε στις καλένδες.

«Ένα έργο που αν ξεκινούσε τότε θα είχε πολλαπλασιαστικά λειτουργήσει σε όλα τα χιλιόμετρα της αγροτικής οδοποιίας της Κωπαΐδας .

Νίκη για μας είναι το να γίνονται έργα προς όφελος των αγροτών μας και βεβαίως αυτή η καθυστέρηση δημιούργησε θέματα στο αγροτικό δίκτυο.

Είναι σπουδαίο να στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες με έργα και όχι με λόγια»,  τόνισε σε δηλώσεις της, η Αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.

Το θέμα απασχόλησε και την απογευματινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων και αποφασίστηκε να ζητηθούν όλα τα σχετικά, με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έγγραφα  και διαπαραταξιακή επιτροπή να  συναντηθεί με την αντιπεριφερειάρχη. Συμφωνήθηκε επίσης να γίνει ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ παρουσία και των τοπικών βουλευτών. 

Ο Δήμος Λεβαδέων έχει εκφράσει ενστάσεις, όχι για την κατασκευή των έργων, αλλά για τον όρο της προγραμματικής σύμβασης που μεταφέρει τη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας στους δήμους  καθώς  η περιφέρεια λαμβάνει τα σχετικά τέλη. Ο Δήμος έχει ζητήσει τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, η έκδοση της οποίας αναμένεται.

Share.

Leave A Reply