Πέμπτη, 15 Απριλίου

ΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή.. μην ανοίξετε αυτό το μήνυμα (ΦΩΤΟ)

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε σήμερα (01-06-2020) νέο καταφανώς ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα – ως δήθεν επιστολή της Ελληνικής Αστυνομίας – που διακινείται μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό.

Ένα νέο ψευδεπίγραφο – απατηλό μήνυμα ως δήθεν επιστολή της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εφιστά την προσοχή των πολιτών. Το συγκεκριμένο μήνυμα διακινείται μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e-mails) με στόχο την εξαπάτηση και την παραπλάνηση των πολιτών. Στο μέιλ, το… ασύντακτο μήνυμα, το οποίο φέρει το λογότυπο της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρει:

«Καλημέρα και ελπίζουμε να είστε ασφαλείς αυτή τη στιγμή του COVID-19. Έχετε λάβει πρόσκληση από την ειδοποίηση στο… Η ελληνική αστυνομία βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για απάτη σε τράπεζα. Ελέγξτε τα συνημμένα έγγραφα για πληροφορίες και επικοινωνήστε με τον δικηγόρο σας εάν είναι απαραίτητο». Μάλιστα, η δήθεν επιστολή φέρει ημερομηνία… 5 Ιουνίου 2020 και την υπογραφή του επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλη Καραμαλάκη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. μετά τον εντοπισμό του μηνύματος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν το συγκεκριμένο μήνυμα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό”.

 

 

 

 

Share.

Comments are closed.