Δευτέρα, 19 Απριλίου

Ελλείψεις στα μέτρα προστασίας των πυροσβεστών στη Στερεά Ελλάδα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έντονη ανησυχία για την έλλειψη μέτρων προστασίας των πυροσβεστών, από τον κορονοϊό, εκφράζει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών μέσω σχετική επιστολής προς τους αρμόδιους υπουργούς και την ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος.     

Καταγράφει δε μία σειρά ελλείψεων που συνεχίζουν να υπάρχουν στις υπηρεσίες και στα κλιμάκια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Παρά τις προσπάθειες, όπως τονίζει, που έχουν γίνει από τοπικούς φορείς και Διοικητές των υπηρεσιών της Περιφέρειας, διαπιστώθηκε  ότι στις περισσότερες υπηρεσίες και στα κλιμάκια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, δεν έχουν χορηγηθεί σε επαρκή ποσότητα στο προσωπικό ιατρικές μάσκες, γάντια, γυαλιά, αντισηπτικά διαλύματα, δεν παρέχεται η ανάλογη καθαριότητα, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες και τα μετρά πρόληψης στους εργασιακούς χώρους του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας στην εργασία ( ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. ).

Επισημαίνουν ότι οι υπάλληλοι για άλλη μια φορά βάζουν το χέρι στην τσέπη για να αγοράσουν από μόνοι τους τα απαραίτητα που είναι δυσεύρετα αυτήν την εποχή, η αναγκάζονται να αραιώνουν χλωρίνη με νερό για να απολυμανθούν.

Προσθέτουν επίσης ότι η  χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας και ιδιαίτερα αυτών που δεν μπορούν να είναι κοινής χρήσης όπως, οι ατομικές προσωπίδες για τις αναπνευστικές συσκευές και οι κατάλληλες σύγχρονες προσωπίδες για τις δασικές πυρκαγιές, κρίνετε απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε.

Ζητούν η αντιμετώπιση να γίνεται με κεντρικό συντονισμό από τα αρμόδια όργανα με την καθοδήγηση των σχετικών επιστημονικών φορέων.

Συγκεκριμένα, διαπιστώνεται, ύστερα από ελέγχους στις υπηρεσίες της Βοιωτίας ότι:

  • Στην Π.Υ. ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: Έχει γίνει απολύμανση από τον Δήμο. Έχουν προμηθευτεί από ιδιώτες με δίκες τους ενέργειες αντισηπτικά διαλύματα και Μ.Α.Π. η καθαριότητα παρέχεται (3) φορές την εβδομάδα.
  • Στην Π.Υ. ΘΗΒΑΣ: Δεν έχει γίνει απολύμανση. Δεν έχει χορηγηθεί Μ.Α.Π. μόνο από ιδιώτες και με την συνδρομή των υπαλλήλων. Η καθαριότητα παρέχεται σε (3) φορές την εβδομάδα.
  • Στην Π.Υ. ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ: Έχει γίνει απολύμανση από τον Δήμο και έχει χορηγηθεί από την υπηρεσία αντισηπτικό διάλυμα και Μ.Α.Π. Η καθαριότητα παρέχεται (3) φορές την εβδομάδα.
  • Στην Π.Υ. Π/Α ΤΑΝΑΓΡΑΣ: Δεν έχει γίνει απολύμανση και δεν τους έχουν χορηγηθεί Μ.Α.Π. Η καθαριότητα παρέχεται (2) φορές την εβδομάδα.
  • Στο Π.Κ. ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ: Έχει γίνει απολύμανση, έχουν προμηθευτεί από ιδιώτες αντισηπτικά διαλύματα με δίκες τους ενέργειες. Η καθαριότητα παρέχεται (3) φορές την εβδομάδα.
Share.

Leave A Reply