Πέμπτη, 6 Μαΐου

Ένα βιβλίο για αιρετούς «Τομές Δημοκρατίας στην Αυτοδιοίκηση»

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αφορμή για προβληματισμό αποτέλεσε η παρουσίαση του βιβλίου «Τομές Δημοκρατίας στην Αυτοδιοίκηση», του πρώην δημάρχου Αυλώνος και νομικού Γιάννη Κατσούλη, το απόγευμα της Τρίτης, στο συνεδριακό κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος” στη Λιβαδειά.

Ομιλητές ήταν η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, ο πρώην περιφερειάρχης Στερεάς Κλέαρχος Περγαντάς και ο πρώην δήμαρχος Αριστείδης Ρούσσαρης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο οικονομολόγος Λουκάς Καράντζαλης.

Ο προβληματισμός αφορούσε κυρίως στη λειτουργία των οργάνων της αυτοδιοίκησης με την εφαρμογή του “Κλεισθένη”, με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες αναγνωρίζοντας όμως και την αναλογικότερη εκπροσώπηση που φέρνει το νέο σύστημα διοίκησης των δήμων και λήψης των αποφάσεων.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, επί το πλείστον, αιρετοί και πολλοί υποψήφιοι, ανάμεσα τους και η υποψήφια περιφερειάρχης Στερεάς Κατερίνα Μπατζελή.

Ένα σύντομο πέρασμα έκανε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Παπανδρέου που βρέθηκε στην πόλη στα πλαίσια της προεκλογικής περιοδείας του.

 

Share.

Leave A Reply