Σάββατο, 23 Ιανουαρίου

Εντυπωσιακός ο εορτασμός του ΟΧΙ στη Θήβα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε στη Θήβα η επέτειος της “28ης Οκτωβρίου”.

Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας  Γεώργιου. Στη συνεχεία εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων, παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου.

Ακολούθησε μια εντυπωσιακή παρέλαση με τη συμμετοχή των σχολείων, συλλόγων και τμημάτων του στρατού και της αεροπορίας.
Την παρέλαση παρακολούθησαν  οι βουλευτές Βοιωτίας,  Γιώργος Μουλκιώτης και η Γιώτα Πούλου, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας Γεώργιος ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γεν. Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

 «Είναι μια σπουδαία ημέρα για τον Ελληνισμό, είναι μια ημέρα που μας δίνει τη δυνατότητα να θυμόμαστε πως τρία πράγματα δεν χαρίζονται. Η ελευθερία, η πίστη και η πρόοδος. Θέλω να πω χρόνια πολλά σε όλους, ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες που σήμερα παρέλασαν και επέδειξαν το ανάστημα των νέων Ελλήνων. Πιστεύω έρχονται ημέρες πολύ καλύτερες, μέρες που αφήνουμε πίσω μας αρκετά πράγματα που ταλαιπώρησαν την ελληνική κοινωνία, είμαστε βέβαιοι πως το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης θα αποδώσει καρπούς και σε τοπικό επίπεδο και σε εθνικό, χρόνια πολλά σε όλους» τόνισε στις δηλώσεις του ο κ. Σταμπουλίδης.

Στον αγώνα ενάντια στο φασισμό επικεντρώθηκαν τα μηνύματα του δημάρχου Θηβαίων Γιώργου Αναστασίου και των δύο βουλευτών.

“Σε μια εποχή που υπάρχουν πολλές αγωνίες και ξεχωριστές ανησυχίες για όλα τα γεωπολιτικά προβλήματα που υπάρχουν γύρω μας είναι ευκαιρία ο λαός μας να συσπειρωθεί με ενότητα, με αγάπη με συνεργασία για να προχωρήσει και να φανεί αντάξιος της παρακαταθήκης και της ελευθερίας που μας έδωσαν οι ήρωες πατέρες μας” ήταν το μήνυμα του Μητροπολίτη Γεώργιου.

 

 

Share.

Leave A Reply