Κυριακή, 7 Μαρτίου

Επαφές Μπατζελή στη Θήβα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συναντήσεις με φορείς  της Θήβας είχε την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου,  η υποψήφια Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κατερίνα Μπατζελή, στα πλαίσια της προεκλογικής της εκστρατείας.

Συνοδευόμενη από υποψηφίους της παράταξης της συναντήθηκε με το Δήμαρχο Θηβαίων,  Σπύρο Νικολάου, στον οποίο τόνισε ότι η Θήβα ως πόλη κόμβος του παραγωγικού ιστού της Στερεάς θα πρέπει να συνδυάσει  την καινοτομία, να αναδείξει τις πολιτιστικές διαδρομές  με την τουριστική και οικονομική ανάταξη της περιοχής και να αναδειχθούν κλαδικά ζητήματα της ανάπτυξης και της παραγωγικότητας διότι όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο αγροτικός πληθυσμός σε αυτή την περιοχή είναι ένα σημαντικό κομμάτι της παραγωγικής δραστηριότητας».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της ενεργοποίησης των βασικών κοινοτικών κονδυλίων όπως αυτά της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και στην ανάγκη να μη χαθούν οι πόροι αυτοί, αλλά και στις  Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όπου ανακοίνωσε  ότι η Παράταξή της «πατρίδα μας η Στερεά», θα καταθέσει πρόταση τόσο στην Περιφέρεια όσο και στην κεντρική Διοίκηση για τον επαναπροσδιορισμό όχι μόνο του χωροταξικού σχεδιασμού αλλά και του τρόπου λειτουργίας και ανταποδοτικότητας, προκειμένου  το ζήτημα να επαναξιολογηθεί με θετικό πρόσημο.

Η κ. Μπατζελή, επισκέφτηκε επίσης  τον Πρόεδρο  Αναστάσιο Σαμιώτη και το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Θηβών, με τον οποίο συζήτησε και ανέπτυξε θέματα και δράσεις εμπορικής δραστηριότητας στην πόλη, τον Αναπληρωτή Διοικητή, Αντώνη Αγάτσα και στελέχη του Νοσοκομείου Θηβών, με τους οποίους συζήτησαν πολιτικές συνολικής προσέγγισης του Νοσοκομείου και με τα μέλη του  Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Θήβας, τα οποία της ανέπτυξαν ζητήματα όπως αυτό του κόστους παραγωγής, των επιπτώσεων στην παραγωγή και στα εισοδήματα τους από τις πλημμύρες, της κατάστασης των αρδευτικών υποδομών και έργων.

Τέλος, ξεναγήθηκε από την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων  Αλεξάνδρα Χαραμή στο  Μουσείο της Θήβας, σε ένα εθνικής και διεθνούς διάστασης μουσείο το οποίο πρέπει να  συνδυαστεί και με την οικονομική και τουριστική δραστηριότητα της περιοχής, όπως τόνισε και η κ. Μπατζελή. Είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει  με τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ, αιδεσιμολογιώτατο π. Μιχαήλ Κατσίνα και τον Διευθυντή του Γηροκομείου «Στέγη Γερόντων Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας»,  Σταύρο Μακαρίου καθώς και τη Διευθύντρια του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Διακονία Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, Ασημίνα Γκίτικα και την Υποδιευθύντρια, Ευαγγελία Καντίνα.

Share.

Leave A Reply