Σάββατο, 8 Μαΐου

Επαφές Ταγκαλέγκα με σύλλογο εργαζομένων ΟΤΑ και Αλουμινίου

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο πλαίσιο των επαφών που έχει ο συνδυασμός «Συμφωνία Προοπτικής» και ο επικεφαλής, υποψήφιος δήμαρχος Λεβαδέων Γιάννης Ταγκαλέγκας, με τοπικούς φορείς  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα  συνάντηση με τον Πρόεδρο Νίκο Μπούρα και τα Μέλη του Δ.Σ εργαζομένων ΟΤΑ Επ. Λιβαδειάς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης,  ο κ. Ταγκαλέγκας ζήτησε να ενημερωθεί για τα φλέγοντα θέματα όπως  η καθαριότητα, η ασφάλεια, το «κτιριακό» και το πράσινο. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας του Δήμου Λιβαδειάς  και τα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζομένους αλλά και το θέμα των αδέσποτων ζώων που απασχολεί εντόνως και τον Δήμο μας.
Ο κ. Μπούρας του έθεσε δύο βασικούς προβληματισμούς του, ο ένας αφορούσε το θέμα του Ο. Ε. Υ αλλά και το θέμα μετεγκατάστασης των υπαλλήλων Δήμου, σε χώρο πλησίον του χώρου που στεγάζονται αδέσποτα ζώα και δεν τηρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις ασφαλείας.
Ο κ. Ταγκαλέγκας αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο  και τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων για την ενημέρωση δήλωσε:

«Η επικοινωνία ανάμεσα στους εργαζόμενους του Δήμου και τη Διοίκηση είναι μείζονος σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Δική μου προσωπική δέσμευση αλλά  όσο και όλων των μελών του συνδυασμού ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ είναι να κάνουμε πολιτική ανοιχτών θυρών και ειλικρινούς διαλόγου με όλους τους εργαζόμενους. Αφουγκραστήκαμε με ιδιαίτερη προσοχή τους προβληματισμούς του Σωματείου και του Προέδρου και δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα βρίσκομαι εδώ από την επόμενη κιόλας ημέρα για να βρω την καλύτερη δυνατή λύση, όσον αφορά το Ο. Ε. Υ πάντα με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών προς όφελος και των δημοτών , αλλά και των εργαζομένων. Όσον αφορά την μετεγκατάσταση των υπαλλήλων του Δήμου θα ήθελα να αποσαφηνίσω ότι στον σχεδιασμό του προγράμματος μου, είναι η διεκδίκηση μεταφοράς των υπηρεσιών και των εργαζομένων του Δήμου Λεβαδέων στο κτίριο που υπάρχει ήδη και φιλοξενεί υπηρεσίες της περιφέρειας , αξιοποιώντας με διαφορετικό τρόπο εγκαταστάσεις του Δήμου που ήδη υφίστανται ή κατασκευάζονται , πάντα με γνώμονα την εξοικονόμηση πόρων αλλά και την λειτουργικότητα των υπηρεσιών ».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη της διοίκησης της επιχείρησης «Αλουμίνιον της Ελλάδος ΒΕΑΕ» αλλά και με το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων της επιχείρησης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ.  Ταγκαλέγκας εξέφρασε την πρόθεσή του για τη δημιουργία σχολής μηχανοδηγών- εργοδηγών- χειριστών στο Δήμο, με στόχο την άμεση απορρόφηση των αποφοίτων από την επιχείρηση του Αλουμινίου της Ελλάδος ΒΕΑΕ, επίσης ζητήθηκε από την διοίκηση της εταιρείας  η συμβολή του Δήμου για την επίσπευση θεμάτων γραφειοκρατίας και τονίστηκε  η μεγάλη επένδυση,των 650.000.000 ευρώ που υλοποιεί η επιχείρηση τα τελευταία χρόνια και η  οποία θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της αλλά και ολόκληρης της περιοχής.

Ο κ. Ταγκαλέγκας εξερχόμενος από την συνάντηση δήλωσε: «Στόχος μας να γίνουμε αρωγοί στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας  σε ότι αφορά την δικαιοδοσία του Δήμου μας. Είμαστε εδώ για να  στηρίξουμε τα αιτήματα των εργαζομένων για βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών λειτουργίας του αλλά και για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των εργαζομένων κατά μήκος του Δήμου μας. Θεωρούμε επιτακτική αυτή την ανάγκη μιας και η συγκεκριμένη βιομηχανική μονάδα συντήρησε και συντηρεί πολλές γενιές συμπολιτών μας. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τη διοίκηση της εταιρείας για την πάγια τακτική της, των μη προσλήψεων κατά την προεκλογική περίοδο».

 

 

Share.

Leave A Reply