Δευτέρα, 19 Απριλίου

Επανέρχεται από το Νοέμβριο η Μηνιαία Κάρτα Διαδρομών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε δεινή θέση βρέθηκαν, τον τελευταίο μήνα,  οι εργαζόμενοι της Βοιωτίας, που πηγαινοέρχονται καθημερινά, με τρένο, στην Αθήνα καθώς διακόπηκε η έκδοση των εκπτωτικών καρτών της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

Μετά τις αντιδράσεις και τη δημοσιοποίηση του θέματος και μέσα από το ΣΕΙΡΙΟ fm, ο βουλευτής Βοιωτίας, Ν. Θηβαίος, σε επικοινωνία που είχε με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φ. Τσαλίδη, τον ενημέρωσε για το πρόβλημα που προέκυψε με τη διακοπή των μηνιαίων καρτών στα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Λιβαδειά – Θήβα – Αθήνα), και έλαβε τη διαβεβαίωση πως από τις αρχές του Νοέμβρη θα επανέλθει κανονικά η έκδοσή τους

Ο κ. Τσαλίδης διευκρίνισε πως η διακοπή των καρτών έγινε για τεχνικούς λόγους.

Εδώ και δύο χρόνια και στο πλαίσιο της κοινωνικής αλλά και της εκπτωτικής πολιτικής ο ΟΣΕ είχε εκδώσει κάρτες για τους εργαζόμενους που χρησιμοποιούσαν το τρένο σταθερά για να μεταφέρονται στις δουλειές τους. Οι κάρτες αυτές ίσχυαν σε ακτίνα Βοιωτίας, Εύβοιας και Κορινθίας.

Έτσι οι εργαζόμενοι αυτών των νομών και ιδιαίτερα της Βοιωτίας που χρησιμοποιούν το τρένο ξημερώματα για να πάνε στις δουλειές τους στην Αθήνα και το μεσημέρι να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, πλήρωναν 130€ το μήνα.

Το Σεπτέμβριο  ο ΟΣΕ σταμάτησε να  εκδίδει αυτές τις κάρτες με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αναγκάζονται να πληρώνουν έως και 400€ για τις μετακινήσεις τους!

 

 

Share.

Leave A Reply