Δευτέρα, 8 Μαρτίου

Επί ποδός για τη “Μήδεια” ο μηχανισμός της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μάχη με τα έντονα καιρικά φαινόμενα δίνει ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες.

Η κακοκαιρία προκάλεσε προβλήματα κυρίως σε περιοχές των δήμων Χαλκιδέων, Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας και Ιστιαίας – Αιδηψού της Π.Ε. Εύβοιας, όπου σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτροδότησης από την πτώση δένδρων. Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων, καθώς και υλοτόμοι της περιοχής άνοιξαν τον δρόμο, συνδράμοντας έτσι τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, που επιχειρούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση.

Κατόπιν αιτήματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των Δήμων, αναμένεται να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης:

  • Ο Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.
  • Οι Δημοτικές Ενότητες Ιστιαίας, Ωρεών και Αρτεμισίου του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Αυτή τη χρονική στιγμή, η επικρατούσα κατάσταση στα όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι η εξής:

Ø  Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας. Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, χωρίς αλυσίδες. Προτείνεται οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, λόγω του παγετού. Παραμένουν σε ετοιμότητα 30 μηχανήματα έργου.

Ø  Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας. Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Προτείνεται οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, λόγω του παγετού. Επιχειρούν ή βρίσκονται σε ετοιμότητα 46 μηχανήματα έργου.

Ø  Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας. Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Προτείνεται οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, λόγω του παγετού. Επιχειρούν 8 μηχανήματα έργου.

Ø  Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Προτείνεται οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, λόγω του παγετού. Επιχειρούν ή βρίσκονται σε ετοιμότητα πάνω από 100 μηχανήματα έργου.

Ø  Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας. Το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Προτείνεται οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, λόγω του παγετού. Επιχειρούν ή βρίσκονται σε ετοιμότητα 55 μηχανήματα έργου.

Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφέρειας συνδράμουν και τους δήμους, όπου απαιτείται, για τη διάνοιξη συγκεκριμένων τμημάτων του δημοτικού οδικού δικτύου.

«Καταφέραμε και στην πρώτη και στη δεύτερη φάση του καιρικού φαινομένου να κρατήσουμε ανοιχτό το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο σχεδόν στο σύνολό του. Παράλληλα, υποστηρίζουμε τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που επιχειρούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση περιοχών της Εύβοιας. Πιέζουμε για να ενταθούν οι προσπάθειες και να ηλεκτροδοτηθούν άμεσα όλες οι περιοχές. Καλούμε τέλος τους Στερεοελλαδίτες να είναι σε εγρήγορση, γιατί αναμένεται και τρίτη φάση του καιρικού φαινομένου, με χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός.

Share.

Comments are closed.