Πέμπτη, 13 Μαΐου

“Έπιασε δουλειά” ο νέος δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα καθήκοντά του ανέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου,  ο νέος Δήμαρχος Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου.

Το Σάββατο 31 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη παράδοση- παραλαβή στο Δημαρχείο, μέσα σε κλίμα συγκίνησης,  από τον απερχόμενο Δήμαρχο  Σπύρο Νικολάου, ο οποίος παρέδωσε στον νέο Δήμαρχο έναν πλήρη φάκελο των πεπραγμένων και των εκκρεμοτήτων του Δήμου, ώστε να έχει έναν αρχικό οδικό χάρτη στην πορεία του που μόλις τώρα αρχίζει. Ο κ. Αναστασίου ευχαρίστησε τον κ. Νικολάου για την προσφορά του στον Δήμο και το σημαντικό έργο που επιτέλεσε προς όφελος των πολιτών.

Η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου καθώς και των εκατόν είκοσι δύο (122) συνολικά Δημοτικών  Συμβούλων, Προέδρων και Συμβούλων των δεκαεπτά (17) Κοινοτήτων του Δήμου,  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας.

Την ορκωμοσία τέλεσε ο ς Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, παρουσία πλήθους δημοτών, πολιτικών και πολιτειακών φορέων, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας και εκπροσώπων φορέων και  συλλόγων.  

Την τελετή χαιρέτισε ο νέος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και ακολούθησαν οι ομιλίες των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Γρηγόρη Παπαβασιλείου, Ηλία Τραμπάκουλου και Αντώνη Τουλουμάκου.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο απερχόμενος Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος  Νικολάου, ο οποίος  παρέδωσε τη σκυτάλη του Δήμου, “σε έναν άξιο συμπολίτη και φίλο”, όπως είπε χαρακτηριστικά, στον νέο Δήμαρχο κ. Αναστασίου, δηλώνοντας ότι θα είναι “παρών, αρωγός και συμπαραστάτης του, εάν τον χρειασθεί, με γνώμονα το καλό του Δήμου” και ευχήθηκε “καλή επιτυχία στον νέο Δήμαρχο και τους αιρετούς με συνεργασία, δύναμη, αντοχή και υπομονή”.

Την τελετή  έκλεισε ο νεορκισθείς Δήμαρχος Θηβαίων, ο οποίος απευθυνόμενος στους δημότες και αφού ανέφερε συνοπτικά τους βασικούς άξονες των στόχων και του προγράμματος της νέας Δημοτικής Αρχής, είπε χαρακτηριστικά:

Σήμερα είναι μία μέρα γιορτής και όχι τεχνοκρατικών αναφορών, το σχέδιο μας είναι μεν ρεαλιστικό αλλά θα εφαρμοστεί σταδιακά, όπως όλα τα έργα πνοής, αν και πιστεύω ότι οι βάσεις που θα βάλουμε από αύριο κι όλας θα είναι εμφανείς από την πρώτη μέρα. Για μένα η δημαρχεία δεν αποτελεί αυτοσκοπό, πόσο μάλλον εφαλτήριο για την επιδίωξη άλλων φιλοδοξιών και σχεδίων. Ονειρεύομαι μία Θήβα όμορφη, ανοιχτή, σύγχρονη, μία Θήβα που θα δίνει στους νέους, στα παιδιά μας, πραγματικές ευκαιρίες, να φτιάξουν εδώ τη ζωή τους, να δημιουργήσουν την οικογένειά τους, να αυτοπραγματωθούν επαγγελματικά και προσωπικά”.

Ο κ. Αναστασίου έκλεισε την ομιλία του με ένα  απόσπασμα από τον αρχαίο όρκο των Αθηναίων Εφήβων  δεσμευόμενος ότι “Την πατρίδα δε θα την παραδώσει μικρότερη αλλά μεγαλύτερη και ισχυρότερη απ’ όση την παρέλαβε” (“τὴν πατρίδα οὐκ ἐλάσσω παραδώσω, πλείω δὲ καὶ ἀρείω ὅσης ἂν παραδέξωμαι”).

 

 

 

Share.

Leave A Reply