Παρασκευή, 5 Μαρτίου

Επίσκεψη Πέτρου Κόκκαλη στη Λιβαδειά

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η μετάβαση από την Ευρώπη των περιφερειών στην Ευρώπη των πόλεων τέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής ανοιχτής συζήτησης της δημάρχου Λιβαδειάς, Γιώτας Πούλου με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπο της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρο Κόκκαλη στον τόπο καταγωγής του, τη Λιβαδειά.

Πούλου και Κόκκαλης μίλησαν για τη σύνδεση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά και για τη συνεργασία τους το 2015-2016, στη διαχείριση των προσφυγικών κυμάτων.

Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης, ο κ. Κόκκαλης έκανε λόγο για την ανάγκη να ομονοήσουμε σύντομα, ώστε να δημιουργηθεί ένας ευρωπαϊκός προοδευτικός πόλος που θα σταθεί απέναντι στους σκοταδιστές, τους αρνητές της κλιματικής κρίσης που διεκδικούν να έρθουν σήμερα στην εξουσία μέσω της δημοκρατικής οδού. «Πρέπει να προχωρήσουμε με απόλυτη πίστη στην επιστήμη και στον άνθρωπο με στόχο μετρήσιμα αποτελέσματα που θα μας οδηγήσουν σε μια προοδευτική ριζοσπαστική αλλαγή», δήλωσε σχετικά ο Πέτρος Κόκκαλης.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκε το 2ο δημοτικό σχολείο Λιβαδειάς, ένα σχολείο που πρωτοπορεί αξιοποιώντας τις ευρωπαϊκές δυνατότητες και προσφέροντας ποιοτική εκπαίδευση και ψηφιακές δεξιότητες, και που το Ίδρυμα Κόκκαλη έκανε δωρεά 10.000ευρώ για τη διαμόρφωση ειδικής εκπαιδευτικής αίθουσας με ψηφιακό εξοπλισμό.

Το ίδρυμα Κόκκαλη ανταποκρίθηκε σε αίτημα της Διεύθυνσης του σχολείου που είχε υποβληθεί από το καλοκαίρι του 2018 και ικανοποιήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Δάσκαλοι, μαθητές και γονείς υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό τον Πέτρο Κόκκαλη, που εγκαινίασε τη νέα αίθουσα.

Κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, συζήτησε με τους διοικούντες και τους εργαζόμενους την πορεία αναστήλωσης του δημόσιου συστήματος υγείας και ενημερώθηκε για τη νέα Παιδιατρική Κλινική.

«Η ποιοτική δημόσια υγεία και δημόσια παιδεία είναι δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αποτελούν τη βάση για τη βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με τους Παγκόσμιους Στόχους 3 και 4 των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε ο κ. Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης έκανε και μία στάση στη “Γιορτή Ψωμιού” που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος των αρτοποιών Δημήτρης Γέρος  και δοκίμασε φρεσκοψημένα κουλούρια.

Share.

Leave A Reply