Κυριακή, 16 Μαΐου

Επίσκεψη Πούλου στη Λαϊκή Αγορά και τα καταστήματα της Αλιάρτου

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου μαζί με αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλιάρτου επισκέφθηκαν τη Λαϊκή Αγορά και τα καταστήματα της πόλης όπου συζήτησαν  με  εμπόρους και παραγωγούς, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τα περιοριστικά μέτρα διαρκείας αλλά και από την επανεκκίνηση της αγοράς.
Οι παραγωγοί εξέφρασαν την αντίθεση τους στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τις Λαϊκές αγορές, ενώ οι έμποροι μίλησαν για πολύ περιορισμένη αγοραστική κίνηση και οι ιδιοκτήτες της εστίασης δήλωσαν ότι αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα της επανεκκίνησης χωρίς οικονομική βοήθεια. Χαρακτήρισαν μάλιστα ημίμετρα και αναποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης.
Ταυτόχρονα εκφράστηκαν πολλές αμφισβητήσεις και διαμαρτυρίες για το αποτέλεσμα του «Προγράμματος ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω ΕΣΠΑ», όπου από τις 4.188 επιχειρήσεις εντάχθηκαν μόνο 1.071, 470 αποκλείστηκαν λόγω μη πληρότητας προϋποθέσεων και βαθμολογίας, ενώ 2.647 λόγω εξάντλησης του διαθεσίμου ποσού.
Μάλιστα κατήγγειλαν ότι άλλαξαν τα κριτήρια (ΦΠΑ), ενώ είχαν κατατεθεί οι αιτήσεις, με «στόχο» να αποκλεισθούν πολλές επιχειρήσεις που δικαιούνταν την ενίσχυση.
“Η διαφάνεια και η δημοσίευση των αναλυτικών στοιχείων κρίνεται οπωσδήποτε αναγκαία” σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που τόνισαν ότι το κόμμα τους “στηρίζει τις Λαϊκές Αγορές, τα καταστήματα της περιοχής και επιμένει στις προτάσεις του για την επανεκκίνηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων”.
Share.

Comments are closed.