Δευτέρα, 10 Μαΐου

Επίσκεψη του Γ.Γ Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη στη Λιβαδειά

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τη Λιβαδειά επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Υφυπουργός  Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό και τον Ειδικό Συνεργάτη του Γ. Γ. Τάσο Μπουτίνο.

Τον υποδέχθηκαν η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου, ο Βουλευτής Βοιωτίας Νίκος Θηβαίος, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Κυπραίος,Πανωραία Κοσμίδη,Κώστας Καπλάνης και Νίκος Τζουβάρας, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΛ και της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Λεβαδέων Σωτήρης Καρβούνης και Αθανάσιος Αλεστάς, καθώς και εκπρόσωποι των αθλητικών Συλλόγων και Σωματείων της πόλης.

Η Δήμαρχος καλωσόρισε τον Υφυπουργό και τον ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ήταν να αρθούν οι δυσκολίες και να επιλυθούν χρόνια προβλήματα των αθλητικών υποδομών του Δήμου μας.

Με την αρωγή του Υπουργείου” τόνισε η Δήμαρχος, “καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να επιλύσουμε τα προβλήματα πυροπροστασίας και αδειοδότησης του Κλειστού Γυμναστηρίου Λιβαδειάς και να αναβαθμίσουμε το κολυμβητήριο. Εντάξαμε στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” μεγάλα έργα για το Δημοτικό Στάδιο και συγκεκριμένα την ανακατασκευή του ταρτάν και των δύο πετάλων και την κατασκευή του σκεπάστρου στη βόρεια κερκίδα.

Επίσης εγκρίθηκε η κατασκευή γηπέδου πετοσφαίρισης – volleyball και γηπέδου καλαθοσφαίρισης –basketball στον προαύλειο χώρο του 4ου και 10ου δημοτικού σχολείου τα οποία θα λειτουργήσουν επίσης σαν κέντρο αθλητικών δραστηριοτήτων του Δήμου.

Εγκρίθηκε το κτιριολογικό πρόγραμμα του νέου προπονητηρίου που θα κατασκευαστεί στο χώρο του πάρκου αναψυχής, στη συμβολή της Έρκυνας και του Μακρυσσαίου ποταμού.

Στη συνέχεια η Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους του αθλητικούς φορείς για την παρουσία τους στη συνάντηση με τον Υφυπουργό.

Ο κ. Βασιλειάδης αφού ευχαρίστησε τη Δήμαρχο για την υποδοχή, τόνισε ότι κανένα έργο δε θα μπορούσε να υποστηριχθεί από τη Γ.Γ. Αθλητισμού αν η Δήμαρχος δεν κατέθετε ώριμες και ολοκληρωμένες μελέτες.

Ανέπτυξε τη φιλοσοφία που διέπει την πολιτική του Υπουργείου σε σχέση με την κατανομή του δημοσίου χρήματος ανάλογα με την αναγκαιότητα των έργων που καταγράφηκαν πανελλαδικά και χρηματοδοτούνται οριζόντια και τόνισε ότι προτεραιότητα έχουν οι μικρές παρεμβάσεις ώστε να εξασφαλισθεί κατ’ αρχήν η νομιμότητα των υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων και η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Επίσης αναφέρθηκε στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και στην αύξηση των δημοσίων επενδύσεων. Στο πλαίσιο αυτό ο Υφυπουργός δεσμεύθηκε να χρηματοδοτήσει το στέγαστρο στο γήπεδο βόλεϋ του ΕΠΑΛ για το οποίο έχει κατατεθεί η σχετική μελέτη από το Δήμο Λεβαδέων καθώς και για το έργο ηλεκτροφωτισμού του γηπέδου Ζαγαρά που του παρέδωσε σήμερα η Δήμαρχος.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις επιτυχίες της ομάδας special olympics που “σε δύσκολες στιγμές μας δίνουν κουράγιο να συνεχίζουμε” τόνισε ο Υφυπουργός και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παρευρισκομένων Συλλόγων και Σωματείων και των Μ.Μ.Ε.

Κλείνοντας επιβεβαίωσε τη βούλησή του για περαιτέρω συνεργασία με τη Δήμαρχο στο πλαίσιο της ανάπτυξης του αθλητισμού στο Δήμο Λεβαδέων.

Share.

Leave A Reply