Πέμπτη, 15 Απριλίου

Επτά κρούσματα και κλειστά σχολεία στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, μετά τον εντοπισμό επτά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην περιοχή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από την Πολιτική Προστασία Ηπείρου, από τον έλεγχο δειγμάτων που έγινε από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαπιστώθηκαν θετικά κρούσματα σε δύο αδελφές 52 και 59 χρόνων από την Παραμυθιά και άλλα πέντε θετικά κρούσματα ατόμων που ανήκουν στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των δύο γυναικών.

Έπειτα από επικοινωνία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρη Μαυρογιώργου αύριο (Δευτέρα) κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αναμένεται να επισκεφθεί την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας. Η ιχνηλάτηση των επαφών θα συνεχιστεί εξονυχιστικά αύριο, ως και τις επόμενες ημέρες από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Τέλος, έπειτα από συνεννόηση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και του Δήμου Σουλίου, αύριο δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Παραμυθιά.

Σημειώνεται ότι δέκα είναι τα νέα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας, σύμφωνα με τη σημερινή (Κυριακή, 21 Ιουνίου) ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.

Δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος κατά το τελευταίο 24ωρο κι έτσι ο αριθμός των θυμάτων στη χώρα μας παραμένει στους 190.

Εννέα ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας: όλοι έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι (70 ετών και πάνω).

Share.

Comments are closed.