Παρασκευή, 14 Μαΐου

Έρχεται ο 9ος περίπατος «στα χνάρια των Μινύων»

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η 9η περιπατητική εξόρμηση «στα χνάρια των Μινυών», στις ομορφιές του Ορχομενού, στον τόπο που για περισσότερα από 6.000 χρόνια οι πρόγονοί μας Μινύες περπάτησαν και πότισαν με πολιτισμό.

Οι πιστοί φίλοι που συμμετείχαν στις προηγούμενες 8 εξορμήσεις καλούνται  στην εκκίνηση και για τον  9ο περίπατο «στα χνάρια των Μινύων» που διοργανώνει η ιστοσελίδα www.asopichos.gr

Περιγραφή της διαδρομής:

Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10:45 στο πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας του Ορχομενού και στις 11:00 θα ξεκινήσουμε την πορεία προς το Στάδιο, τα Σχολεία, θα συνεχίσουμε και θα συναντήσουμε την κεντρική αγροτική οδό που συνδέει τον Συνοικισμό με τον Διόνυσο. Από την διασταύρωση αυτή θα ακολουθήσουμε τη διαδρομή προς το Συνοικισμό.

Θα φτάσουμε στη συνέχεια στον παραπόταμο του Κηφισού που διασχίζει τον Ορχομενό και στο σημείο αυτό είναι ορατό (δεν έχει σκεπαστεί) και ακολουθώντας το θα φτάσουμε στην Συνοικισμό. Συνεχίζουμε στην όχθη του ποταμού, μπαίνουμε στην κατοικημένη περιοχή και φτάνουμε στο πάρκινγκ όπου τερματίζουμε τον περίπατό μας.

Η απόσταση που θα διανύσουμε είναι περίπου 6χλμ ήπιας μορφής, ισόπεδη και ασφαλτοστρωμένη στο μεγαλύτερο μέρος με ένα μικρό μέρος σε χωματόδρομο.

Αυτή την εποχή η φύση του τόπου μας έχει μια ξεχωριστή Χειμωνιάτικη ομορφιά. Θα περάσουμε από το γήπεδο και τις εγκαταστάσεις των σχολείων, θα δούμε τα χωράφια χωρίς βλάστηση με τις καλλιέργειες της εποχής και τις ετοιμασίες για τη νέα αγροτική περίοδο, θα δούμε το ποτάμι που διασχίζει τον Ορχομενό, άλλες εγκαταστάσεις του Δήμου, όπως στέρνες για πλύσιμο των λαχανικών, το ξηραντήριο την χλωρίδα και την πανίδα της χειμωνιάτικης Ορχομενίτικης γης.

Share.

Leave A Reply