Σάββατο, 16 Ιανουαρίου

Εργατικό Κέντρο αντί ΤΕΕ στο Δ.Σ της ΔΕΥΑΛ

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανατροπή της απόφασης για τη συμμετοχή του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ως κοινωνικού φορέα, στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ (Δημοτική Επιχείριση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λιβαδειάς) υπήρξε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων.

Είχε προηγηθεί ακυρωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που έκρινε ως μη σύννομη την αντικατάσταση του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς από το ΤΕΕ.

Με αυτό το δεδομένο, ο δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας πρότεινε την αλλαγή της συστατικής πράξης  της ΔΕΥΑΛ, προκειμένου να γίνει η αντικατάσταση, όμως βρέθηκε αντιμέτωπος με την αναδίπλωση του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας, της Γιώτας Πούλου, που ψήφισε λευκό. Η παράταξη της πρώην δημάρχου (η οποία απουσίαζε από τη συνεδρίαση) αν και στο παρελθόν είχε έρθει σε σύγκρουση με το Ε.Κ για το θέμα, επιλέγοντας το ΤΕΕ και ενώ σε προηγούμενο Δ.Σ είχε επιμείνει σε αυτή την απόφαση χθες άλλαξε στάση.

Αποτέλεσμα να επικρατήσει η πρόταση της  Λαϊκής Συσπείρωσης για συμμετοχή του Ε.Κ στη διοίκηση της ΔΕΥΑΛ, με τις ψήφους και του συνδυασμού Καραμάνη.

Η στάση της παράταξης Πούλου πυροδότησε την έντονη αντίδραση του δημάρχου που έκανε λόγο για δημόσιες σχέσεις και εξαργύρωση γραμματίων.

Σημειώνεται ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να γίνει η αντικατάσταση του Ε.Κ από το ΤΕΕ.

Τη συνεδρίαση παρακολούθησε και ο πρόεδρος του Ε.Κ ο οποίος δεσμεύτηκε, μέχρι αύριο, να οριστούν οι εκπρόσωποι  του Ε.Κ (τακτικό και αναπληρωματικό μέλος) στη διοίκηση της ΔΕΥΑΛ.

 

 

Share.

Leave A Reply