Δευτέρα, 19 Απριλίου

Έργο ύδρευσης 1εκατ. ευρώ στο Δήμο Αλιάρτου–Θεσπιέων μέσω “ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ Ι”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα έργο μεγάλης σημασίας  θα υλοποιηθεί στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων, μετά την σημερινή απόφαση ένταξης της πράξης με τίτλο «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων» από τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο και το Δήμο.

Το έργο με τίτλο «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων», προϋπολογισμού 1.035.594,41 €, εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι της πρόσκλησης «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση».

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συνέταξε τη σχετική μελέτη, αποτυπώνοντας την επιθυμία της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα επάρκειας και ποιότητας του πόσιμου νερού σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα. Το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην ένταξη και χρηματοδότηση του έργου.

Η χρηματοδότηση περιλαμβάνει, την αναβάθμιση των εσωτερικών δικτύων διανομής περίπου 4 χλμ αγωγών, νέες δεξαμενές και συντήρηση των υφιστάμενων, καθώς  και δύο νέες  γεωτρήσεις για τα 5 χωριά  της Δ.Ε. Θεσπιέων.

Ο Δήμαρχος  Γιώργος Ντασιώτης δήλωσε “Με το έργο  αυτό λύνεται το θέμα  της ύδρευσης  σε όλο το Δήμο γιατί όλες οι παρεμβάσεις  αφορούν  στοχευμένη αντιμετώπιση όλων  των αδυναμιών μας που με πολύ  προσοχή  καταγράφηκαν  εδώ  και αρκετά  χρόνια.  Ο χάρτης της ύδρευσης στο Δήμο μας θα είναι σίγουρα διαφορετικός και με πολύ λιγότερα προβλήματα μετά από αυτό το έργο”.

Share.

Leave A Reply