Κυριακή, 24 Ιανουαρίου

Ερώτηση για το οδικό δίκτυο προς τη Μονή του Οσίου Λουκά

Pinterest LinkedIn Tumblr +

O βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης μαζί με βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Εσωτερικών, Πολιτισμού & Αθλητισμού για την πρόσβαση στην Μονή Οσίου Λουκά Βοιωτίας, η οποία αποτελεί ένα πραγματικό αριστούργημα της βυζαντινής τέχνης, μνημείο της παγκόσμιάς Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές υπογραμμίζουν ότι η πρόσβαση στη Μονή Οσίου Λουκά μέσω του υφιστάμενου οδικού δικτύου είναι προβληματική, μετά από το χωριό Στείρι, αφού το δίκτυο δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες. Επιπλέον, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για τους προσκυνητές και επισκέπτες και πολύ δε περισσότερο για οργανωμένες αποστολές από την Ελλάδα και ορθόδοξες χώρες από το εξωτερικό.

Κατόπιν αυτών, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να διευκρινίσουν ποιες ενέργειες έχουν προγραμματισθεί για την διαπλάτυνση, επαναχάραξη και επανακατασκευή της οδού από Στείρι μέχρι την Ιερά Μονή Οσίου Λουκά και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου. Τέλος, οι βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς τι άλλο σχεδιάζεται για την Μονή Οσίου Λουκά, στα πλαίσια του θρησκευτικού τουρισμού.

Share.

Leave A Reply