Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου

Ερώτηση Μουλκιώτη για τις κλοπές μετασχηματιστών στη Βοιωτία

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στη Βουλή έφερε το ζήτημα της κλοπής μετασχηματιστών της ΔΕΗ στη Βοιωτία ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, καταθέτοντας ερώτηση προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με την ερώτησή του, ο βουλευτής τονίζει ότι “η κλοπή μετασχηματιστών στη Βοιωτία αποτελεί καθημερινό φαινόμενο, το οποίο τείνει να προσλάβει χαρακτήρα μάστιγας”. Αναφέρει δε ότι αποτέλεσμα της κλοπής είναι, αφενός να προκαλείται φθορά και καταστροφή των μέσων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας με ζημιά στη ΔΕΗ ΑΕ, αφετέρου να προκαλούνται σοβαρές ζημιές στους γεωργούς, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα άρδευσης των αγρών τους, ειδικά αυτή την περίοδο που καθίσταται άμεση η ανάγκη της άρδευσης.

Κατόπιν αυτών, ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν σε άμεσες ενέργειες, προκειμένου να υπάρξει αφενός μεν αποτροπή των κλοπών, αφετέρου δε οι καταναλωτές – αγρότες να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις εργασίες τους και να αρδεύουν ακώλυτα τους αγρούς τους. Επιπλέον, ερωτά ποιος είναι ο συγκεκριμένος αριθμός των κλαπέντων μετασχηματιστών της ΔΕΗ ΑΕ στη Βοιωτία από το 2015 έως και σήμερα, αναλυτικά κατ΄ έτος και ποια είναι η οικονομική βλάβη στη ΔΕΗ Α.Ε από τις εν λόγω κλοπές.

Share.

Leave A Reply