Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου

Ερώτηση στη βουλή για την αναστολή των προσλήψεων στα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Θήβας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την “Πορεία των Προσλήψεων Ιατρικού και Νοσηλευτικού – Παραϊατρικού προσωπικού και τις άμεσες ανάγκες των διασυνδεόμενων Γ.Ν Λιβαδειάς –  Θηβών”:

Ήδη από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, είχε ανακοινωθεί τετραετής σχεδιασμός προσλήψεων 10.000 μονίμων ιατρών-λοιπών επαγγελματιών υγείας στο Ε.Σ.Υ. μέχρι το έτος 2022, με στόχο την κάλυψη τόσο των προσεχών συνταξιοδοτήσεων όσο και των οργανικών κενών που προκάλεσε η μνημονιακή περίοδος (2009-2014), αξιοποιώντας ιδίως τον νέο κανόνα προσλήψεων 1:1, τον οποίο διαπραγματεύτηκε και πέτυχε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα για το έτος 2019, είχε εγκριθεί η προκήρυξη 940 θέσεων μονίμων ιατρών για τα νοσοκομεία ενώ σε εξέλιξη βρισκόταν και η προκήρυξη 2Κ/2019 για 1.116 θέσεις νοσηλευτών – παραϊατρικού προσωπικού.  Επιπλέον, είχε υπάρξει δημοσιονομική πρόβλεψη και ΠΥΣ για επιπλέον 1.500 θέσεις μονίμων νοσηλευτών – λοιπών εργαζομένων στα νοσοκομεία για το έτος 2019.

Ως προς τα διασυνδεόμενα ΓΝ Λιβαδειάς – ΓΝ Θηβών, δυνάμει της υπ’ αριθμ. Γ4α/Γ.Π./36305/17-05-2019 απόφασης του Υπουργείου Υγείας, εκδόθηκαν οι με αριθμ. πρωτ. 4323/21.05.2019 και οικ.ΣΔ 522/21.05.2019 Προκηρύξεις για 5 θέσεις ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ. (Επιμελητής Β’ Αναισθησιολογίας, Ορθοπεδικής, Ακτινοδιαγνωστικής, Παθολογίας, Μαιευτικής-Γυναικολογίας) στο ΓΝ Λιβαδειάς και 4 θέσεις ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ. (Επιμελητής Α’ και Β΄ Ακτινοδιαγνωστικής, Επιμελητής Β΄ Ορθοπεδικής, Ιατρ. Βιοπαθολογίας) στο ΓΝ Θηβών αντίστοιχα.

Δυνάμει δε της Προκήρυξης 2Κ/2019, ακόμη 7 θέσεις παραϊατρικού προσωπικού προκηρύχθηκαν συγκεκριμένα για τη Βοιωτία. Ωστόσο, μέχρι σήμερα καμία από τις ως άνω προκηρύξεις δεν έχει ολοκληρωθεί, η δε εξέλιξη της πρόσληψης των ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. φαίνεται ότι έχει πλήρως ανασταλεί, παρά τις άμεσες και επιτακτικές ανάγκες των ΓΝ Λιβαδειάς – ΓΝ Θηβών, οι οποίες θα ενταθούν ακόμη περισσότερο δεδομένου ότι ήδη αποχώρησε-παραιτήθηκε ένας ιατρός (παιδίατρος) αλλά και επίκειται να συνταξιοδοτηθούν ακόμη 5 ιατροί μέχρι το τέλος του 2019.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 1. Θα ανατραπεί ο σχεδιασμός προσλήψεων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως οι εγκριθείσες 940 θέσεις ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ., η προκήρυξη 2Κ/2019 και ο προγραμματισμός προκήρυξης 1.500 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού εντός του 2019;
 2. Πού στηρίζεται η αναστολή της εξέλιξης των ως άνω διαδικασιών και ποιος ο εκτιμώμενος χρόνος ολοκλήρωσης τους, ιδίως αναφορικά με τα διασυνδεόμενα ΓΝ Λιβαδειάς – ΓΝ Θηβών;

  Οι ερωτώντες Βουλευτές

  Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

  Αβραμάκης Ελευθέριος

  Βαρδάκης Σωκράτης

  Γεροβασίλη Όλγα

  Γιαννούλης Χρήστος

  Καρασαρλίδου Ευφροσύνη (Φρόσω)

  Καφαντάρη Χαρά

  Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)

  Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

  Σαρακιώτης Ιωάννης

  Τζάκρη Θεοδώρα

  Τσίπρας Γεώργιος

  Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης

  Χρηστίδου Ραλλία

Share.

Leave A Reply