Σάββατο, 8 Μαΐου

Ευρεία σύσκεψη για τα κουνούπια στην Π.Ε Βοιωτίας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ευρεία σύσκεψη με θέμα την πορεία υλοποίησης τους προγράμματος “καταπολέμησης των κουνουπιών” στη Βοιωτία, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο της αντιπεριφερειάρχη Φανής Παπαθωμά.

Συμμετείχαν ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της  ΠΕΔ Λουκάς Υπερήφανος, ο Δήμαρχος Αλιάρτου -Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων Τάσος Καμούτσης, ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων Κώστας  Καπλάνης, ο Αντιδήμαρχο Διστόμου-Αράχοβας –Αντίκυρας Δημήτρης  Λαγός, ο εκπρόσωπος του  Δήμου Τανάγρας Βαγγέλης Καρύγιαννης, η Δ/ντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε.Β. και ο ανάδοχος του έργου Παναγιώτης Περγαντάς.

Με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, διαπιστώθηκε η ανάγκη συντονισμένων ενεργειών Περιφέρειας και Δήμων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στην κατεύθυνση αυτή αξιοποιείται και η σύγχρονη τεχνολογία μέσω αεροψεκασμών με drones και ειδικών εφαρμογών  από τα κινητά τηλέφωνα για τον εντοπισμό μολυσματικών εστιών.

Απαραίτητη κρίνεται η πρόληψη με μέτρα αυτοπροστασίας και από τους ίδιους τους πολίτες.

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply