Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου

Εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων στο Πυρί της Θήβας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δύο εγκληματικές ομάδες, τα μέλη των οποίων ενέχονται στη διάπραξη ληστειών και κλοπών στην περιοχή της Θήβας, εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί, σε ευρεία επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, στον οικισμό των Ρομά στο Πυρί.

Όσον αφορά την πρώτη σπείρα, συνελήφθησαν (4) μέλη της (όλοι ανήλικοι) και συγκεκριμένα τρεις 15χρονοι και ένας 16χρονος, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται δύο (2) ακόμη, ηλικίας 15 και 14 ετών, ενώ για τη δεύτερη, συνελήφθη (1) μέλος, ηλικίας 30 ετών της και ταυτοποιήθηκαν ακόμη (3), ηλικίας 40, 18 και 16 ετών.

Τα μέλη της πρώτης σπείρας είχαν διαπράξει (1) ληστεία, (8) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπών, κυρίως σε βάρος οδηγών διερχόμενων οχημάτων, από την αερογέφυρα του Πυρίου.

Τα μέλη της δεύτερης σπείρας είχαν διαπράξει (1) ληστεία και (2) κλοπές, σε βάρος ανυποψίαστων πεζών γυναικών, σε περιοχές της Θήβας.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (84) άτομα, προσήχθησαν (31) άτομα, ενώ διενεργήθηκαν έρευνες σε (11) κατοικίες.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν επιπλέον (2) συγγενικά πρόσωπα, ανήλικων μελών της πρώτης σπείρας, καθώς και (1) ακόμη άτομο, σε βάρος τους οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα βίαιης προσαγωγής του Ανακριτή Θηβών, για ληστεία.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, συνεπικουρούμενοι από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φθιώτιδας, Ευβοίας και Φωκίδας.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών:

  • Τα μέλη της πρώτης σπείρας, το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από την 26-10-2019 έως σήμερα, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά (1) ληστείας, (8) κλοπών και (1) απόπειρας κλοπής, κυρίως σε βάρος οδηγών διερχόμενων οχημάτων. Επιπλέον, ενέχονται σε (1) ακόμη απόπειρα κλοπής, σε βάρος μηχανοδηγού αμαξοστοιχίας, στην περιοχή της Βοιωτίας.
  • Τα μέλη της δεύτερης σπείρας, το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από την 16-11-2019 έως σήμερα, ενέχονται στη διάπραξη (1) ληστείας και (2) κλοπών, σε βάρος ανυποψίαστων πεζών κινούμενων γυναικών (αρπαγές τσαντών).

Η λεία που αποκόμισαν τα μέλη των εγκληματικών ομάδων από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα των παθόντων.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν επίσης δύο ημεδαπές, ηλικίας 38 και 33 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη ημεδαπές, ηλικίας 41 και 31 ετών. Οι ανωτέρω αποτελούν κηδεμόνες των ανήλικων μελών της πρώτης σπείρας και κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους.

Συνολικά, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, ελέγχθηκαν (84) άτομα και (5) οχήματα, προσήχθησαν (31) άτομα και διενεργήθηκαν έντεκα (11) έρευνες σε οικίες, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού.

Σημειώνεται επίσης ότι συνελήφθη ένας ακόμη 16χρονος ημεδαπός, σε βάρος τους οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα βίαιης προσαγωγής του κ. Ανακριτή Θηβών, για ληστεία, ενώ σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε σε κατάλυμα όπου διέμενε ο 30χρονος συλληφθείς (μέλος της δεύτερης σπείρας), βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας (12) εκατοστών.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών.

 

 

 

Share.

Leave A Reply