Τετάρτη, 21 Απριλίου

Εξιχνιάσθηκαν 3 κλοπές μετασχηματιστών στο Κάστρο Ορχομενού

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, έπειτα από εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνιάσθηκαν τρεις (3) κλοπές – φθορές μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίες διαπράχθηκαν τον Ιούνιο του 2020, στην περιοχή Κάστρου του Δήμου Ορχομενού.

Για τις κλοπές αυτές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες πέντε (5) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 26-06-2020, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού και επιχειρησιακών δράσεων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή διάπραξης κλοπών μετασχηματιστών, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Γ΄Ο.Ε.Π.Τ.Α. του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο, μετά από καταδίωξη, εγκαταλείφθηκε από τους επιβαίνοντες σε αυτό, στην περιοχή της Τανάγρας και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.

Εντός του οχήματος, αλλά και πλησίον του σημείου εντοπισμού του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν (9) πηνία μετασχηματιστών του ΔΕΔΔΗΕ, εργαλεία, είδη ένδυσης και διάφορα προσωπικά αντικείμενα των δραστών.

Από την ενδελεχή έρευνα, προέκυψε ότι οι τέσσερις δράστες ενέχονται στη διάπραξη των τριών κλοπών (ως φυσικοί αυτουργοί), ενώ ο πέμπτος συνεργός τους, παρείχε το προαναφερόμενο όχημά του, για την διευκόλυνση της εγκληματικής δραστηριότητας της ομάδας.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς.

Share.

Comments are closed.