Σάββατο, 16 Ιανουαρίου

Φ.Σπανός: “Περιμένουμε σε πρώτη φάση 1000 πρόσφυγες στη Στερεά Ελλάδα”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το προσφυγικό κυριάρχησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας. Ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ενημέρωσε το σώμα πως, το προσεχές διάστημα, αναμένονται στην περιφέρεια μας περίπου 1000 πρόσφυγες.

Όπως είπε:

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου είναι να μεταφέρει έναν μεγάλο αριθμό αιτούντων άσυλο στην ενδοχώρα. Με μια λογική να αποφορτιστούν τα νησιά. Αυτό λοιπόν πρακτικά τι σημαίνει για εμάς. Μερίδιο σε αυτό αναμένεται να έχει όπως σε όλα τα προηγούμενα χρόνια και η Περιφέρεια Στερεάς. H εκτίμηση με συν, πλην 100 άτομα είναι πως σε πρώτη φάση θα πρέπει να αναμένουμε έναν πληθυσμό περίπου 1000 ατόμων που θα είναι επιπλέον σε όσους φιλοξενούνται ήδη σήμερα. Σε όλο αυτό έχουμε και εμείς το μερίδιο μας.Η σκέψη είναι να κάνουμε έναν βασικό σχεδιασμό σε συνεννόηση με δημάρχους με φορείς, ώστε αφενός μεν να αξιολογήσουμε τις όποιες προτάσεις του Υπουργείου, αφετέρου δε να προτείνουμε και εμείς οι ίδιοι κάποιους χώρους για τους ανθρώπους αυτούς αλλά και να μην έχουμε και τη λεγόμενη διατάραξη των τοπικών κοινωνιών, είτε αυτή είναι αιτιολογημένη όπως σε πολλές περιπτώσεις, είτε αυτή είναι αδικαιολόγητη. Η ενημέρωση είναι πως σε αυτό το κύμα που θα έρθει θα είναι μόνο οικογένειες. Αυτό μας είπαν από το Υπουργείο”.

Σε πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης  οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, τόνισαν ότι θα πρέπει να διαφυλαχθεί η αξιοπρεπής διαβίωση των προσφύγων και να μην υπάρξουν αντιπαραθέσεις μεταξύ των τοπικών κοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται ξενοδοχεία, διαμερίσματα αλλά και μεγάλοι κλειστοί βιομηχανικοί χώροι, οι οποίοι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως δομές προσφύγων.

Ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ περιοδεύουν ανά νομό αναζητώντας κατάλληλους χώρους.

 

Share.

Leave A Reply