Τρίτη, 26 Ιανουαρίου

Facebook: Bug στο iOS app ανοίγει την κάμερα χωρίς να το γνωρίζετε

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα ακόμη πρόβλημα ασφαλείας εντοπίστηκε στην εφαρμογή του Facebook για το iOS καθώς μερικοί χρήστες ανέφεραν ότι η εφαρμογή ενεργοποιεί την κάμερα στο background χωρίς αυτοί να το γνωρίζουν.

Ένας χρήστης, εντόπισε ότι η εφαρμογή του Facebook και συγκεκριμένα το interface για τα Facebook Stories, ενεργοποιούσε την κάμερα αυτόματα, όταν ο χρήστης γύριζε από portrait mode σε landscape mode.

Neo QA@neo_qa

Looks like some interesting bugs happening between the @instagram and @Facebook iOS apps.
Yesterday before locking my iPhone, I had Instagram open, with audio muted by default on video posts. After a few seconds, I hear audio coming from the phone in my pocket.

Neo QA@neo_qa

I take the phone back out, but there’s no indication on the lock screen to say audio or video was playing. I unlock the phone, and there’s the video on @Instagram playing away.

See Neo QA’s other Tweets

Επιπλέον, ο web designer Joshua Maddux, αναφέρει ότι αν κουνήσετε λίγο μία φωτογραφία που βλέπετε στην εφαρμογή θα δείτε το viewfinder της κάμερας ενεργό στο αριστερό μέρος της οθόνης. Όπως δηλώνει ο Maddux, το πρόβλημα εμφανίστηκε σε πέντε διαφορετικά iPhone που δοκίμασε και τα οποία έτρεχαν το iOS 13.2.2. Το ίδιο όμως δεν συνέβη και σε iPhone που είχαν την έκδοση iOS 12.

Στον Maddux έσπευσε να απαντήσει ο Guy Rosen, VP of integrity του Facebook, ο οποίος δήλωσε ότι το πρόβλημα μάλλον οφείλεται σε ένα bug το οποίο η εταιρεία ψάχνει να βρει.

Joshua Maddux@JoshuaMaddux

Found a @facebook & issue. When the app is open it actively uses the camera. I found a bug in the app that lets you see the camera open behind your feed. Note that I had the camera pointed at the carpet.

Embedded video

2,567 people are talking about this

Το πρόβλημα σύμφωνα με άλλες πηγές συμβαίνει μόνο αν ο χρήστης έχει δώσει στην εφαρμογή του Facebook δικαιώματα να μπορεί να χρησιμοποιεί την κάμερα. Το The Verge δεν κατάφερε να προκαλέσει όμως το πρόβλημα σε ένα iPhone 11 Pro το οποίο έτρεχε το iOS 13.2.2.

Share.

Leave A Reply