Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου

“Φωτογραφία και Κινηματογράφος”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Φωτογραφική Λέσχη Λιβαδειάς συνεχίζει για 3η συνεχόμενη χρονιά το αφιέρωμα της στον κινηματογράφο και ειδικά φέτος θα εστιάσει στην σχέσης της 7ης τέχνης με την τέχνη της φωτογραφίας.

Φωτογραφία και Κινηματογράφος” είναι και ο τίτλος του φετινού  αφιερώματος.

Μια σχέση συγγενική, ουσιαστική, με ομοιότητες μεγάλες αλλά και με τόσες άλλες διαφορές. Πως χρησιμοποιεί ο κινηματογράφος την φωτογραφία; αλλά και πως λειτουργεί η σταματημένη εικόνα απέναντι στον χρόνο που κυλά;

Όλα αυτά θα τα δούμε και θα τα συζητήσουμε φέτος αποκλειστικά εστιασμένοι στον σύγχρονο Ελληνικό Κινηματογράφο και θα έχουμε την μεγάλη χαρά να ακούσουμε τις τοποθετήσεις των ίδιων των δημιουργών που θα έρχονται να μας παρουσιάζουν το έργο τους.

Έτσι, αυτή την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου  στον κινηματογράφο Φίλιππο στις 19:00 ο Αλέξης Αλεξίου θα παρουσιάσει την ταινία του “Τετάρτη 04:45”.

Η ταινία απέσπασε το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής στο 56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2015. Επίσης, συμμετείχε στα διαγωνιστικά τμήματα των Tribeca Film Festival της Νέας Υόρκης 2015, Karlovy Vary International Film Festival 2015 και Los Angeles Greek Film Festival (LAGFF) 2015.

Στην 7η απονομή των Βραβείων «ΙΡΙΣ» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, η ταινία απέσπασε εννέα βραβεία από τα δεκατρία στα οποία ήταν υποψήφια: καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α΄ ανδρικού ρόλου για τον Στέλιο Μάινα, μουσικής για τον Felizol, φωτογραφίας, σκηνικών, μοντάζ, ήχου και ειδικών εφέ.

Την ταινία θα την προλογίσει ο ίδιος ο σκηνοθέτης και μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση.

Είσοδος Ελεύθερη

τηλ. για πληροφορίες: 6945894332

http://www.fotolesxilivadias.gr

Share.

Leave A Reply