Τετάρτη, 12 Μαΐου

Φόβοι για έξαρση της πανδημίας στη Θήβα μετά τα “κορονοπάρτυ”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την έντονη ανησυχία του για τη διασπορά του κορονοϊού στη Θήβα, λόγω των “κορονοπάρτυ” που στήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της πόλης, εκφράζει με ανακοίνωση του ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας.

Όπως αναφέρει:

“Η πανδημία αυτή έχει αλλάξει τη ζωή μας, επιφέροντας περιορισμούς σε όλες τις δραστηριότητες μας αλλά κυρίως έχει σημαδέψει την κοινωνία με την απώλεια της ζωής πολλών συνανθρώπων μας. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίον ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί οφείλουμε στον εαυτό μας αλλά και το συνάνθρωπό μας να λαμβάνουμε όλες τις προφυλάξεις και να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας.

Δυστυχώς όμως το φαινόμενο που παρατηρείται από την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ έως και χθες στην πλατεία της Θήβας, κάθε άλλο παρά αυτό δείχνει. Διότι δεν είναι δυνατό να συνωστίζεται πλήθος κόσμου, και να σερβίρονται ποτά. Αυτά τα δημόσια “κορωνοπάρτυ” αρκούν για την μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού με κίνδυνο να επαναφέρουν τους προϊσχύοντες περιορισμούς και ίσως ακόμη πιο αυστηρούς.”

Παράλληλα αφήνει αιχμές και για τη στάση των δημόσιων αρχών:

“Τι συμβαίνει με τους αρμόδιους φορείς της πόλης μας που είναι εντεταλμένοι για την τήρηση των μέτρων της δημόσιας υγείας; Η αστυνομία παρά τις αλλεπάλληλες τηλεφωνικές καταγγελίες που έγιναν δεν παρενέβη για να διαλυθούν οι συγκεντρωμένοι.”

Επίσης στην ανακοίνωση επισημαίνονται η έξαρση της πανδημίας στη Θήβα και οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο της πόλης:

“Ο κορονοϊός είναι εδώ και θα μείνει.

Η πόλη της Θήβας ζει ένα σφοδρό κύμα της νόσου covid , επομένως τέτοιες άστοχες συγκεντρώσεις θα οδηγήσουν όσους πιθανόν ασθενήσουν στο νοσοκομείο που έχει ξεπεράσει τα όριά του.

Οι 24 κλίνες covid είναι συνεχώς κατειλημμένες και παρά την ελλιπή στελέχωση του Νοσοκομείου και τον τεράστιο αγώνα του Υγειονομικού προσωπικού κάθε μέρα είναι και πιο δύσκολη.

Κατανοούμε ότι όλοι έχουμε κουραστεί, όμως κανείς δεν δικαιούται λόγω κόπωσης, να διακινδυνεύει τις ζωές άλλων ανθρώπων, για λίγες στιγμές καλοπέρασης.

Ως Ιατρικός Σύλλογος, δεχθήκαμε πολλές καταγγελίες και αναφορές για το “κορωνοπάρτυ” στην κεντρική πλατεία της Θήβας, και με την παρούσα ανακοίνωση επιθυμούμε να απευθύνουμε σύσταση προς όλες τις κατευθύνσεις, επιτέλους να δοθεί η δέουσα σημασία στη λήψη ατομικών μέτρων προστασίας και στην αποφυγή του συνωστισμού.”

 

Share.

Comments are closed.