Μόλις εκδόθηκε η καινούρια ποιητική Συλλογή του Λιβαδείτη ποιητή και συγγραφέα Γιώργου Δ. Μπίμη, με τίτλο ”Φρυκτωρίες”.
”Η κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που έχει αίσθηση για την ιερή αποστολή της τέχνης, κατανοεί σαφώς πως η γνήσια ποίηση πάντα έχει κάτι καινούριο να κομίσει στη ζωή μας.
Κάθε καινούρια προσπάθεια σ’ αυτόν τον τομέα, μπορεί να συνιστά μια νέα προσωπική εκτίμηση των γεγονότων, μια νέα υποκειμενική ανάγνωση των δεδομένων, μια νέα ερμηνεία της ορατής ή και, ακόμα της αόρατης πραγματικότητας.
Οι ρίζες του ενσυνείδητου ποιητή εισχωρούν βαθιά στη επιστημονική μελέτη της εξέλιξης του παρελθόντος,
αλλά και του παρόντος, ως μια προσπάθεια προσδιορισμού του μέλλοντος.
Από τα βιώματα του ποιητή, που αποτελούν επιλεκτικά συναγμένη ποσότητα κατανόησης, αντίληψης, σύνεσης, φρονιμάδας, σωφροσύνης, λογικής, πείρας, πληροφοριών, επιτευγμάτων, βαθιά γνώση της ανθρώπινης φύσης, μπορεί η κάθε οντότητα να “αντλήσει” και να ωφεληθεί στα μέγιστα, αφού η τέχνη λειτουργεί ως αφετηρία για ανάδειξη των πτυχών της ζωτικής σχέσης του ατόμου με την αντικειμενική πραγματικότητα.
Πάντα με την ιερή προσδοκία πως θα αναδειχθούν στο δημιουργικό φως της καλλιτεχνίας, οι αξίες της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της αίσθησης του καθήκοντος, της δικαιοσύνης και της συμφιλίωσης…”