Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου

Φθιώτιδα:μέσω ΚΤΕΛ διακινούσαν παράνομο καπνό και τσίπουρο

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες, σε ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαμιέων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (30,5) κιλά περίπου αδασμολόγητου κομμένου καπνού & (2,4) τόνοι περίπου άκοπου.

Συνελήφθησαν, τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 45χρονος αλλοδαπός, ένας 68χρονος ημεδαπός και μία 53χρονη ημεδαπή, ενώ από τους αστυνομικούς αναζητείται ένας ακόμα 60χρονος ημεδαπός, συνεργός τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα, ενώ επιπλέον ο 68χρονος, κατηγορείται και για παράβαση νομοθεσίας περί αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων προϊόντων.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι έκοβαν ποσότητες καπνού, τις οποίες ακολούθως συσκεύαζαν και απέστελλαν, υπό την μορφή ασυνόδευτων δεμάτων, μέσω δρομολογίων του ΚΤΕΛ, σε διάφορες πόλεις της επικράτειας.

Από τους αστυνομικούς εντοπίσθηκε κινούμενος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο 45χρονος, έξω από το Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων της  Λαμίας, όπου και ακινητοποιήθηκε, ενώ από το εσωτερικό του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (12) νάιλον συσκευασίες κομμένου αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (6) κιλών & (61) γραμμαρίων.

Σε διαδοχικές νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια και αποθήκες, σε ευρύτερη περιοχή του Δήμου Λαμιέων, όπου εντοπίσθηκαν και οι υπόλοιποι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Σε οικία και παρακείμενη αποθήκη ης 53χρονης & του 60χρονου: 

  • (39) νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν κομμένο αδασμολόγητο καπνό, συνολικού βάρους (19) κιλών & (454) γραμμαρίων,
  • ποσότητα άκοπου καπνού, συνολικού βάρους (1) τόνου & (632) κιλών, καθώς και
  • μηχάνημα με περιστρεφόμενο κάδο (μπετονιέρα), στο οποίο ανάδευαν τις ποσότητες του κομμένου καπνού.

Σε αποθήκη του 68χρονου, η οποία βρίσκεται σε απομονωμένο αγροτικό σημείο της περιοχής: 

  • ποσότητα άκοπου καπνού, συνολικού βάρους (770) κιλών,
  • ποσότητα κομμένου αδασμολόγητου καπνού, χύμα και συσκευασμένου, συνολικού βάρους (5) κιλών & (71) γραμμαρίων, καθώς και
  • μπετονιέρα και μηχανή κοψίματος του καπνού.

Επιπλέον, στην αποθήκη του 68χρονου, εντοπίσθηκε παράνομο πακτωμένο καζάνι απόσταξης τσίπουρου, σε λειτουργία και από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το καπάκι αυτού, καθώς και (4) πλαστικά δοχεία που περιείχαν ποσότητα αποσταγμένου τσίπουρου (640) λίτρων.

Επίσης κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 45χρονου, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων λαθρεμπορίας.

Τις  έρευνες και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Share.

Leave A Reply