Δευτέρα, 19 Απριλίου

Γ. Μουλκιώτης: Μίσος μισθός για μισή δουλειά και φτωχοποίηση του εργαζομένου

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Περαιτέρω φτωχοποίηση θα φέρει για τους εργαζόμενους η απόφαση του υπουργού εργασίας, Νίκου Βρούτση για μειωμένο ωράριο εργασίας και μισθούς, τονίζει σε δήλωση του ο βουλευτής Βοιωτίας του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Μουλκιώτης.

Η δήλωση του βουλευτή:

Μίσος μισθός για μισή δουλειά και φτωχοποίηση του εργαζομένου.

Αυτό ήταν το Πρωτομαγιάτικο δώρο της Κυβέρνησης προς τους Έλληνες εργαζόμενους.

Η εξειδίκευση των γενικόλογων εξαγγελιών του κ Μητσοτάκη, από τον Υπουργό Εργασίας (??) ήταν πλήρως αποκαλυπτική. Το κυβερνητικό πρόγραμμα επιδότησης, συνδέεται άμεσα με την γενικευμένη εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας και της μερικής απασχόλησης και εργαζόμενους με ωρομίσθιο 2,66 ευρώ.

Για την Νέα Δημοκρατία η κρίση γίνεται ευκαιρία για να ξεμπλέξει μια και καλή με τα εργασιακά δικαιώματα και συμβάσεις εργασίας που τα κατοχυρώνουν.

Το περιβόητο άρθρο 9 της ΠΝΠ δεν ήρθε καθόλου τυχαία, αυτό ακριβώς είναι το όραμα της Κυβέρνησης για το μέλλον της εργασίας ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ.

Απέναντι σε αυτούς βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής. Οι προτάσεις που κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά. Στήριξη της απασχόλησης, με κάλυψη από το κράτος του 40% του μισθού των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που επλήγησαν και για 6 μήνες. Με πλήρη σεβασμό των όρων εργασίας και των αμοιβών. Χωρίς καμία απόλυση στις επιχειρήσεις που θα επιδοτηθούν. Με ποσά που θα αντληθούν από τα προγράμματα που ήδη αποφάσισε η ΕΕ και το ΕΣΠΑ.

Η αντίδραση μας προς τα κυβερνητικά σχέδια θα είναι δυναμική. Μαζί με τους εργαζόμενους της πατρίδας μας.

Share.

Comments are closed.