Πέμπτη, 15 Απριλίου

Γ. Πούλου: Απροστάτευτη η περιφέρεια απέναντι στην αύξηση της παραβατικότητας  

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής Βοιωτίας και συνυπογράφουν 23 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ ζητείται από τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος να λάβουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του κύματος παραβατικότητας στην περιφέρεια, με αλλεπάλληλα  κρούσματα διαρρήξεων σε σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά και με την έξαρση στις κλοπές χαλκού.

Όπως τονίζεται ο κ. Χρυσοχοΐδης φρόντισε να προσλάβει χιλιάδες «Ειδικούς Φρουρούς», χωρίς ουσιαστική εκπαίδευση, αλλά εγκατέλειψε τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της περιφέρειας. Οι λιγοστοί αστυνομικοί επιβλέπουν την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, ενώ ταυτόχρονα παλεύουν να προστατεύσουν σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές…

Ακόμη επισημαίνεται ότι έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση η κατακόρυφη αύξηση κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές γεωτρήσεων, φωτοβολταϊκών πάρκων, και υποδομών του ΔΕΔΔΗΕ.

Σημειώνουν δε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ δεν τοποθετεί αντικλεπτικά συστήματα στο δίκτυο, αλλά ούτε αντικαθιστά γρήγορα τον κλεμμένο εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η άρδευση των καλλιεργειών και οι αγρότες έχουν φτάσει σε σημείο που πολλοί έχουν αναγκαστεί να φυλάνε οι ίδιοι τις αρδευτικές εγκαταστάσεις τους.

Τέλος καλείται η κυβέρνηση  να ενισχύσει άμεσα την προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους.

Share.

Comments are closed.