Δευτέρα, 8 Μαρτίου

Γ. Πούλου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί για τις ανάγκες της κοινωνίας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία τους αντιμετωπίζουν οι κοινωνικές δομές των Δήμων που παραμένουν ανοιχτές σε περιοχές που δεν είναι «κόκκινες», κυρίως οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, λόγω της συνεχιζόμενης διακοπής της πρακτικής άσκησης των φοιτητών και σπουδαστών, καταγγέλλουν 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους και η βουλευτής Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου.

Με ερώτηση τους στη Βουλή, προς τους αρμόδιους υπουργούς ζητούν άμεση λύση και επισημαίνουν ότι:

Χωρίς επαρκή χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό, οι κοινωνικές δομές των Δήμων καταφέρνουν να λειτουργούν λόγω της υπερβάλλουσας προσπάθειας των υπαλλήλων, αλλά και της σημαντικής εργασίας που προσφέρουν φοιτητές/-τριες και σπουδαστές/-τριες στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης των σπουδών τους. Χωρίς αυτή την εργασία, οι δομές υπολειτουργούν, ενώ οι νέοι/-ες αλλά και οι οικογένειές τους, επιβαρύνονται οικονομικά λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης των σπουδών τους…

Κι ενώ με τις αποφάσεις ακορντεόν της κυβέρνησης, λειτουργούν οι δομές των Δήμων, ξεχνούν να συμπεριλάβουν και την συνέχιση της πρακτικής εργασίας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει την υγειονομική κρίση μόνο με οριζόντιες απαγορεύσεις, χωρίς κανένα σχεδιασμό και με αδιαφορία για τις ανάγκες της κοινωνίας!

Share.

Comments are closed.