Παρασκευή, 16 Απριλίου

Γ. Πούλου: “Το Κ.Υ Λιβαδειάς χρειάζεται ενίσχυση με προσωπικό”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Κέντρο Υγείας Λιβαδειάς επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου όπου συναντήθηκε με τη Διευθύντρια Χρύσα Παπαθανασίου, τους γιατρούς Σ. Καρακικέ, Καραπατούχα και τους εργαζόμενους.

“Η Πρωτοβάθμια Υγεία και το Κέντρο Υγείας Λιβαδειάς, είναι ο πρώτος πυλώνας του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που πρέπει να διαδραματίσει το ρόλο του και να περιορίσει τις μεγάλες ροές ασθενών στα δευτεροβάθμια Νοσοκομεία, πολλώ μάλλον τώρα κατά την υγειονομική κρίση” τόνισε η κ. Πούλου προσθέτοντας:

“Όμως αντί οι Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας να ενισχυθούν συνεχώς παρακμάζουν, αφού δεν γίνονται προσλήψεις ιατρικού προσωπικού.
Το Κέντρο Υγείας Λιβαδειάς έχει εφοδιαστεί με σύγχρονα μηχανήματα μικροβιολογικών εξετάσεων και είναι κέντρο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή από Αλίαρτο μέχρι και την Ιτέα.

Όμως, δύο (2) θέσεις ειδικοτήτων καρδιολογίας και μικροβιολογίας παραμένουν κενές από το 2018!”

Τέλος κάλεσε σε κινητοποίηση για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για εγκληματικές καθυστερήσεις σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας:
“Τώρα που τα κρούσματα κορονοϊού δυστυχώς πληθαίνουν και στην περιοχή μας, πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Θεσμικοί και Επαγγελματικοί Φορείς, για να διεκδικήσουμε:

• Καμία μονάδα Υγείας να μη μείνει ανενεργή στη μάχη αντιμετώπισης της Υγειονομικής κρίσης, γιατί η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι μονόδρομος.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την απαράδεκτη, εγκληματική καθυστέρηση.”

Share.

Comments are closed.