Τετάρτη, 3 Μαρτίου

Γ. Ταγκαλέγκας: να κηρυχθεί ο Δήμος Λεβαδέων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή, τις τελευταίες ημέρες, είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών στο αγροτικό οδικό δίκτυο, καθιζήσεις οδοστρωμάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο (Κυριάκι – Αρβανίτσα), πλημμυρικά φαινόμενα σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τον εγκλωβισμό δημοτών στις οικίες τους εξαιτίας της συγκέντρωσης μεγάλης ποσότητας ύδατος σε οικόπεδα πέριξ των κατοικιών τους στην Κοινότητα Αλαλκομενών.” αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Λεβαδέων.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ταγκαλέγκας με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Ιωάννη Δήμου και Μιχάλη Σαγιάννη καθ΄όλη τη διάρκεια του φαινομένου βρίσκονταν μαζί με συνεργεία του Δήμου Λεβαδέων στις περιοχές όπου οι προκληθείσες ζημιές ήταν εντονότερες για το συντονισμό των δράσεων με τη διάνοιξη ρεμάτων παραπλεύρως των δρόμων για την απομάκρυνση των υδάτων, την απάντληση υδάτων από παρακείμενα οικόπεδα σε οικίες Ρομά στην Κοινότητα Αλαλκομένων, αλλά και για μια πρώτη αποτύπωση των ζημιών στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις στο Κωπαϊδικό πεδίο εντός των εδαφικών ορίων του Δήμου Λεβαδέων, οι οποίες εκτιμώνται περίπου στα 5.000 στρέμματα.

Ο Δήμαρχος σε συνεργασία με την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησαν στον προγραμματισμό όλων των απαραίτητων ενεργειών ώστε να κηρυχθεί ο Δήμος Λεβαδέων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, απέστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ  με την οποία ζητά την άμεση αποστολή αρμόδιων κλιμακίων για την καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα η πλήρης αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών.

Τέλος ο κ. Ταγκαλέγαγκας  ευχαριστεί όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων για τη συνεργασία και τη βοήθεια τους, τα στελέχη της Υπηρεσίας του Δήμου Λεβαδέων που εργάσθηκαν άοκνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πρόσφατη κακοκαιρία, καθώς και τον πρώην Αντιδήμαρχο Λεβαδέων Κωνσταντίνο Καπλάνη για το αμείωτο ενδιαφέρον του.

Share.

Leave A Reply