Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου

Για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη διαμαρτύρεται η Λαϊκή Συσπείρωση Αλιάρτου-Θεσπιέων

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την έντονη αντίδραση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δ.Σ Αλιάρτου-Θεσπιέων προκάλεσε η απόφαση για αύξηση των δημοτικών τελών, έως και 35%, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που ακολουθεί:

Το 44% του μηνιαίου εισοδήματος των εργαζομένων πηγαίνει σε φόρους και λογαριασμούς,  ο μήνας τελειώνει με τα περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά να είναι «πανί με πανί», ενώ 1 στους 10 καταφεύγουν στο δανεισμό για να μπαλώσουν τρύπες . Και σαν να μην έφτανε αυτό , το Δημοτικό Συμβούλιο Αλιάρτου-Θεσπιέων πήρε κατά την συνεδρίαση στις 26/11/2019 απαράδεκτη απόφαση  για υπέρογκες αυξήσεις των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, των τελών  ύδρευσης και του δημοτικού φόρου. Τα δημοτικά τέλη  καθαριότητας και φωτισμού αυξήθηκαν κατά 27%. Θυμίζουμε ότι σημαντική αύξηση κατά 44%  είχε ήδη επιβληθεί   το  2014 στην οποία είχαμε αντιδράσει και χαρακτηρίσει  και τότε προκλητική. Οι αντίστοιχες αυξήσεις στην ύδρευση ξεπερνούν σε κάποιες περιπτώσεις και το 35%.  Ως Λαϊκή Συσπείρωση εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας και δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι  σε κάθε προσπάθειά τους να φορτώσουν με νέα βάρη τον ήδη τσακισμένο από την φορολεηλασία λαό. Είμαστε αντίθετοι στη λειτουργία του δήμου ως επιχείρηση που αντιμετωπίζει το λαό της περιοχής σαν πελάτη. Διαφωνούσαμε και εξακολουθούμε να διαφωνούμε με την ανταποδοτικότητα τέτοιων υπηρεσιών οι οποίες ικανοποιούν μείζονες ανάγκες των δημοτών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί το λαό να οργανωθεί σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά και να χαράξει το δικό του δρόμο. Να βάλει τέλος στη φορομπηχτική πολιτική, σε όλα αυτά και αυτούς που του μαυρίζουν τη ζωή, να μην κάνει εκπτώσεις στις ανάγκες του και να παλέψει για να κατακτήσει όλα όσα του ανήκουν, αφού αυτός τα παράγει.

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Αλιάρτου Θεσπιέων

Γιώργος Μπούτσικος

Share.

Leave A Reply