Σάββατο, 16 Ιανουαρίου

Γιάννης Σταθάς: κανένα κρούσμα κορονοϊού στο Δήμο Διστόμου- Αράχοβας- Αντίκυρας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τη διαβεβαίωση, ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα από κορονοϊό δίνει, με δελτίο τύπου, ο δήμαρχος Διστόμου- Αράχοβας -Αντίκυρας,  Γιάννης Σταθάς μετά από έντονη φημολογία για την εμφάνιση κρούσματος. Παράλληλα, ενημερώνει για τις προληπτικές κινήσεις του Δήμου και καλεί τους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία.

Ωστόσο η ανησυχία είναι υπαρκτή και εντάθηκε μετά από ανακοίνωση της παρουσιάστριας Χριστίνας Μπόμπα ότι προσβλήθηκε από τον κορονοϊό στη διάρκεια εκδρομής στον Παρνασσό.

Συγκεκριμένα με ανάρτηση της στο Instagram, ανέφερε ότι μαζί με το σύζυγο της Σάκη Τανιμανίδη βρέθηκαν στον Παρνασσό και εκεί συνάντησαν έναν φίλο τους, ο οποίος έκανε εξετάσεις και βγήκε θετικός στον κορονοϊό. Ο φίλος τους τους ενημέρωσε το βράδυ της Τρίτης (1ο/3/20) και το πρωί της Τετάρτης (11/3/20) πήγαν μαζί με τον σύζυγό της να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.Εκείνη βρέθηκε θετική και ο σύζυγός της αρνητικός και οι δύο όμως έχουν τεθεί πλέον σε κατ΄οίκος περιορισμό,

Η ανακοίνωση του δημάρχου:

Ο Δήμος μας κρατώντας υπεύθυνη στάση, από την προηγούμενη βδομάδα, προχώρησε σε προληπτικά μέτρα στο πλαίσιο της γενικότερης προστασίας του πληθυσμού για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε απολύμανση σε όλες τις σχολικές μονάδες, στο Δημαρχείο, στα ΚΕΠ, στα μουσεία και γενικά στους χώρους μαζικής συνάθροισης του Δήμου. Επίσης πάρθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την υγιεινή των εργαζομένων. Όλα τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν με την καθοδήγηση του ιατρού εργασίας και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς.

          Επιπλέον ο Δήμος σε συνεννόηση με Ιερείς των ενοριών του Δήμου προχώρησε και στην απολύμανση εκκλησιαστικών χώρων.

Ακόμα ο Δήμος έχει τοποθετήσει containers στο Κέντρο Υγείας Διστόμου και στο Αλουμίνιο ώστε να εξετασθούν τα τυχόν ύποπτα κρούσματα, σε συνεργασία με το Αλουμίνιο της Ελλάδας και το Κέντρο Υγείας Διστόμου, χορηγία του Αλουμινίου της Ελλάδας.

Ο Δήμος Διστόμου- Αράχοβα- Αντίκυρας ενεργώντας με αίσθημα ευθύνης και νηφαλιότητα, συνιστά σε όλους τους πολίτες ψυχραιμία και να μην παρασύρονται από «φωνές» που μπορεί να σπέρνουν πανικό για επικοινωνιακούς λόγους.

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ.

ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ

Share.

Leave A Reply