Πέμπτη, 15 Απριλίου

Γιώργος Μουλκιώτης: Βούλιαξε η Περιφέρεια στην Κωπαϊδα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ανακοίνωση του ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας και υποψήφιος βουλευτής του ΚΙ.ΑΛ, Γιώργος Μουλκιώτης επιτίθεται στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την πλημμυρισμένη Κωπαΐδα.

Η ανακοίνωση Μουλκιώτη:

Δυσμενέστατες οι συνέπειες των καιρικών φαινομένων, για τους καλλιεργητές της Κωπαΐδας. Η ζημιά είναι ανυπολόγιστη για καλλιέργειες με τριφύλλι, κηπευτικά και άλλα, ενώ καθίσταται αδύνατη η καλλιέργεια των χωραφιών.

Έσπασε ο Βοιωτικός Κηφισσός, μετά την υπάρχουσα γέφυρα, στην Αλίαρτο  και τα νερά χύνονται στα χωράφια. Αυτό και μόνο, αποδεικνύει την ανυπαρξία ορθολογικής διαχείρισης και ανυπαρξίας μέτρων συντήρησης του ποταμού και έλλειψη μέριμνας για τις συνέπειες πλημμυρών, από την αρμόδια Περιφέρεια.

Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, δεν περιέλαβε στην ατζέντα των θεμάτων του, πέραν από τον αποχιονισμό, τη συζήτηση των άμεσων  συνεπειών από το λιώσιμο του χιονιού,  ειδικά στην Κωπαΐδα  και δεν αποφάσισε την λήψη  των αναγκαίων μέτρων. Ούτε ασχολήθηκε για την μέριμνα ομαλής όδευσης των νερών προς την Υλίκη.

Η Περιφέρεια, έχει σαφείς ευθύνες, για  ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων και εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας, οι οποίες είναι υπαρκτές και  καταλογίζονται. Αγρότες κατήγγειλαν ότι δεν λειτούργησαν τα αντλιοστάσια και δεν έγιναν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, όπως το κλείσιμο των κλειδιών, όπου έπρεπε.

Έχουμε και σήμερα την ίδια κατάσταση που είχαμε το 2015. Σπασμωδικές εργασίες συντήρησης, τα τέλη του έτους 2018, όπως έκανε και ο πρώην Οργανισμός Κωπαΐδας, χωρίς ουσιαστικές και καίριες παρεμβάσεις, με συνέπεια τα σημερινά αποτελέσματα. Και να ληφθεί υπόψιν ότι η περιφέρεια εισπράττει άμεσα τις εισφορές των κληρούχων.

Οι αγρότες, βρίσκονται προ ολοκληρωτικής καταστροφής, αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο και τρίτους και καθίσταται  αδύνατη η καλλιέργεια για την τρέχουσα περίοδο.

Η Κεντρική Κυβέρνηση, οφείλει να λάβει απόφαση, για αναστολή των υποχρεώσεων προς το Δημόσιο και ΕΦΚΑ, χωρίς κίνδυνο κατασχέσεων των λογαριασμών τους.

Share.

Leave A Reply