Σάββατο, 8 Μαΐου

«Γκόλφω Forever» και στα Τροφώνια, από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την ειδυλλιακή παρωδία του βουνού και της στάνης «Γκόλφω Forever», του Ντίνου Σπυρόπουλου, ανεβάζει ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου Λιβαδειάς.

Το έργο, που γράφτηκε το 2008, είναι μια παρωδία, του δραματικού ειδυλλίου του Τάσου και της Γκόλφως και χαρίζει άφθονο γέλιο.

Η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκει στην Αντωνία Σαραντίδου και όλα τα μέλη του θιάσου δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, με ενθουσιασμό, κέφι, χορό και τραγούδι.

Στο πλαίσιο των Τροφωνίων το έργο θα παρουσιαστεί ως ακολούθως:

  • Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, ώρα: 20:30 στο Ανοικτό Θέτρο Κρύας, είσοδος 3 €
  • Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, ώρα: 20:30 στην Κεντρική Πλατεία Δαύλειας, είσοδος ελεύθερη
  • Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, ώρα: 20:30 στην Κεντρική Πλατεία Χαιρώνεια, είσοδος ελεύθερη
  • Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, ώρα: 20:30 στο Θεατράκι Παναγιάς στο Κυριάκι, είσοδος ελεύθερη
  • Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου, ώρα: 20:30 στο Θεατράκι στην Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου, είσοδος ελεύθερη

Στη διανομή των ρόλων:

Αντωνία Σαραντίδου, Γιώργος Μαυρουδής, Κατερίνα Ζαχείλα, Σπύρος Κακοσαίος, Κατερίνα Σούφρα, Γιώργος Αθανασίου, Ελπίδα Σαραντίδου, Γιώργος Ηλιάδης, Χρήστος Καρβούνης, Γιώργος Αγραφιώτης και Σοφία Κοσκινά.

Λίγα λόγια για το έργο

Η φτωχή και ορφανή και άτυχη και χτυπημένη από τα βάσανα της ζωής αλλά ταυτόχρονα τίμια και παρθένα Γκόλφω, μια όμορφη νεαρή βοσκοπούλα που θα μπορούσε να ανακηρυχτεί και μις Χελμός αν υπήρχε σχετικός διαγωνισμός στην περιοχή, χτυπημένη από τη μοίρα ξενοδουλεύει υπηρετώντας τον τσέλιγκα Ζήση. (Σκούπισμα, σφουγγάρισμα, παρκέ, πλυντήριο κλπ.). Ο Έρωτας σημαδεύει τα φυλλοκάρδια της καρδιάς της και την κεντρική της αρτηρία όταν στην βρύση συναντάει τον Τάσο.

Όμως η Γκόλφω δέχεται ερωτικές βολές και από τον Κίτσο, το αρχοντόπουλο της περιοχής, που θέλει να την παντρευτεί μήπως και βρει την σεξουαλική του ταυτότητα η οποία αμφισβητείται από τον καλόγερο της περιοχής που λειτουργεί και σαν ψυχαναλυτής.

Το πράγμα αρχίζει να μπερδεύεται όταν στην ιστορία μπαίνει η κουτσή, καμπούρα και κακάσχημη μάνα της Αστέρω, που έχει τις αντιρρήσεις της λόγω… προτέρας κακής εμπειρίας.

Παρά τις διαφωνίες της Αστέρως οι δύο νέοι αρραβωνιάζονται και ετοιμάζονται να παντρευτούν, όταν ο Τάσος δέχεται πιεστικά προξενιά για την εξαδέλφη του Κίτσου και κόρη του τσέλιγκα και εντελώς κακάσχημη Σταυρούλα. Παρά την αρχική του άμεση άρνηση, ο Τάσος τελικά δελεάζεται από τη μεγάλη προίκα της Σταυρούλας – ήταν πολλά τα λεφτά – και διώχνει την Γκόλφω.

Share.

Leave A Reply