Παρασκευή, 14 Μαΐου

Η 79η Πανελλήνια Ορειβατική Συγκέντρωση στον Ελικώνα

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε στο Παλιό Δημαρχείο Λιβαδειάς, με θέμα την διοργάνωση της 79ης Πανελλήνιας Ορειβατικής Συγκέντρωσης που θα πραγματοποιηθεί στον Ελικώνα στις 20 και 21 Ιουλίου 2019.

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Λεβαδέων κ Αθανάσιος Αλεστάς, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού του Δήμου Λεβαδέων κ. Καρβούνης Σωτήρης, από πλευράς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας & Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) ο κ. Λουκάς Ανέστης από πλευράς διοργάνωσης η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελικωνίων κ. Χρύσα Καντά και το μέλος του τμήματος Ορειβασίας του Συλλόγου, ο κ. Ανδρέας Χαιρόπουλος.

O Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Αθανάσιος Αλεστάς αφού ευχαρίστησε τα τοπικά ΜΜΕ για την στήριξή τους, καλωσόρισε τους συνδιοργανωτές και τους ευχαρίστησε που επέλεξαν τον Δήμο μας για την πραγματοποίηση της 79ης Πανελλήνιας Ορειβατικής Συγκέντρωσης στον Ελικώνα. Κάλεσε όλους τους δημότες να συμμετάσχουν σε αυτή την άρτια οργανωμένη ορεινή συνάντηση σε ένα πανέμορφο χώρο όπως η περιοχή του Ελικώνα.

Στη συνέχεια παίρνοντας το λόγο η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελικωνίων κ. Χρύσα Καντά,  έκανε μια αναδρομή στην ιστορία του συλλόγου και παρουσίασε τα δύο τμήματα που λειτουργούν, το τμήμα μανιταρογνωσίας και το τμήμα πεζοπορίας. Τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που Δήμος αναλαμβάνει μια παρόμοια διοργάνωση, ευχαρίστησε την απερχόμενη Δήμαρχο και τον Δήμαρχο για την ουσιαστική συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Οι διαδρομές που έχουν επιλεγεί είναι πανέμορφες και ενδεικτικές της ομορφιάς του Ελικώνα. Ευχαρίστησε επίσης τους ορειβάτες, το Δ.Σ. του συλλόγου και τους εθελοντές για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει όλον αυτό τον καιρό.

Ο κ Λουκάς Ανέστης μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο.Α. με τη σειρά του εξήρε την πρωτοποριακή συμβολή του Δήμου στην διοργάνωση καθώς και του συλλόγου Ελικωνίων, σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας, και τους ευχαρίστησε. Η διοργάνωση εκτός από την πεζοπορία, σκοπό έχει την ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και εξελίξεων μεταξύ των συλλόγων και την γνωριμία τους με τον τόπο, τους ανθρώπους, την τοπική γαστρονομία και τη μουσική.

Από την πλευρά του το Δ.Σ. της Ε.Ο.Ο.Α. ευχαρίστησε το Δήμαρχο Λεβαδέων κ Αθανάσιο Αλεστά για την πολύτιμη βοήθειά του, την πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου Ελικωνίων για τις άοκνες προσπάθειές τους και φυσικά τους φίλους ορειβάτες πεζοπόρους Λιβαδειάς που αγκάλιασαν την εκδήλωση.

Ο κ Χαιρόπουλος , εκπρόσωπος ορειβατικού τμήματος  συλλόγου Ελικωνίων, υπογράμμισε την σημασία της μαζικής συμμετοχής όλων των μελών του συλλόγου, χωρίς την οποία μια τέτοια μεγάλη συνάντηση σε ένα ορεινό μέρος θα ήταν αδύνατη. Στάθηκε επίσης στον ουσιαστικό ρόλο που έχουν οι εθελοντές, οι οποίοι θα είναι παρόντες καθ’ όλη τη διάρκεια της ορειβατικής συνάντησης, τονίζοντας ότι γνώμονας για την διοργάνωση, είναι η αγάπη όλων για τη φύση, για τον τόπο τους και για την προστασία και διαφύλαξη των μονοπατιών, της πανίδας και χλωρίδας. Στο τέλος αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του διημέρου.

Share.

Leave A Reply