Τρίτη, 26 Ιανουαρίου

Η αντίδραση για το hot spot Μαυρομαντήλας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αντιμέτωπα με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, που αντιδρούν στη δημιουργία hot spot στη θέση Μαυρομαντήλα στη Λαμία, ήρθαν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στη σημερινή τους συνεδρίαση.

Με σύνθημα “Όχι στη Μαυρομαντήλα – Όχι στην καταστροφή της πόλης”  οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία και κατέληξαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην οδό Αινιάνων, απαιτώντας να μην γίνει αποδεκτή η απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία του hot spot.

Τη διαφωνία του με την απόφαση του αρμόδιου υπουργείου εξέφρασε ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός ζητώντας επανεξέταση του κυβερνητικού σχεδιασμού για την κατανομή των προσφύγων.

Οι αντιδράσεις από τη Φθιώτιδα είναι ισχυρές, μένει να δούμε αν θα εισακουστούν, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για άλλους νομούς της περιφέρειας, όπως η Βοιωτία, που ενδεχομένως κληθούν να φιλοξενήσουν κέντρα προσφύγων.

Εντύπωση προκαλεί η στάση του Φ. Σπανού, που εξαρχής γνώριζε για τις προθέσεις της κυβέρνησης και είχε συμμετάσχει σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το θέμα του προσφυγικού.

 

 

Share.

Leave A Reply