Σάββατο, 16 Ιανουαρίου

“Η απόφαση του ΣτΕ καταδικάζει τους συνταξιούχους στη φτώχεια”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ) δικαιώνει  την πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ και καταδικάζει τους συνταξιούχους στη φτώχεια”, τονίζουν σε ανακοίνωση τους το Συνεργαζόμενα Σωματεία Συνταξιούχων Λιβαδειάς.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

Η «ανεξάρτητη» ταξική δικαιοσύνη για μια ακόμη φορά έκλεισε εντελώς τα μάτια της απέναντι στην εξαθλίωση που βιώνουν οι συνταξιούχοι με τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις μας και παράλληλα έκλεισε πονηρά το μάτι της στην κυβέρνηση και στην ηγεσία του Υπουργείου εργασίας να νομοθετήσει νέα δεινά για εργαζόμενους και ασφαλισμένους.

Η απόφαση του ΣτΕ δικαιώνει τόσο των Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων που επιδίωκε την ακόμη μεγαλύτερη μείωση των συντάξεων για να μπορεί να εισπράττει το ζεστό χρήμα από τα πλεονάσματα αλλά και την κυβέρνηση που όλο το προηγούμενο διάστημα διακήρυττε ότι θα σεβαστεί τις αποφάσεις του ΣτΕ σα να γνώριζε από πρίν το αποτέλεσμα. Το δε ΣτΕ ανακοίνωσε την απόφασή του μόλις ενημερώθηκαν οι συνταξιούχοι (για όλες τις μειώσεις)  από την προσωπική διαφορά.

Αυτή η απόφαση δίνει το πράσινο φώς για παραπέρα μείωση των συντάξεων, για αύξηση των ορίων ηλικίας για σύνταξη. Όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πάτησε στους νόμους Κουτρουμάνη και Βρούτση, έτσι και η σημερινή της ΝΔ πατάει πάνω στο νόμο Κατρούγκαλου, Αχτσιόγλου για να στήσει τη νέα λαιμητόμο για το ασφαλιστικό. Τα λόγια του κ. Βρούτση «προετοιμαζόμαστε μεθοδικά ώστε να οικοδομήσουμε ένα δίκαιο, βιώσιμο και ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα» είναι λόγια βγαλμένα σαν από καρμπόν την τελευταία δεκαετία. Το δίκαιο, βιώσιμο και ανταγωνιστικό είναι λέξεις που έχασαν το κάθε ίχνος νοήματος στην πολιτική όλων όσων προαναφέραμε. Είναι λέξεις άλλοθι για το τι πρόκειται να επακολουθήσει. Τις χρησιμοποίησαν όλοι οι παραπάνω για να στήσουν τις λαιμητόμους τους.

Τα Σωματεία μας, αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τις συνεχείς παρεμβάσεις μας «Να μην προστρέχουν οι συνταξιούχοι σε δικηγόρους για τα αναδρομικά», ότι είναι πολιτική απόφαση να δοθούν ή όχι. Και η απόφαση και της κυβέρνησης και του ΣτΕ να ΜΗΝ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ πολιτική ΕΊΝΑΙ, δίνοντας μάλιστα το πάτημα για ακόμη χειρότερο ασφαλιστικό.

Τέλος υπενθυμίζουν ότι οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου στη Λιβαδειά, όπου ΄συμμετείχαν συνταξιούχοι από όλη την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

“Η μεγαλειώδη συγκέντρωση της Πέμπτης, έδειχνε το δρόμο, στον κάθε συνταξιούχο,  ότι η δικαίωση που όλοι θέλουμε δεν πρόκειται να μας χαρισθεί. Ότι ο αγώνας μας είναι μονόδρομος. Ότι τα όποια μέτρα δεν πάρθηκαν μέχρι σήμερα ήταν προϊόν των δικών μας αγώνων. Τα όποια μέτρα θα παρθούν (ως απότοκα των πολιτικών της ΕΕ και του ΔΝΤ) θα έχουν να κάνουν με τη δική μας στάση, της συμμετοχής μας ή όχι στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας” τονίζουν στην ανακοίνωση τους.

Share.

Leave A Reply