Τετάρτη, 12 Μαΐου

Η “Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης Θηβαίων” ζητάει σύγκληση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 Η σύγχυση και ο φόβος δεν βοηθούν αναφέρει σε ανακοίνωση της η παράταξη Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης, με αφορμή το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη Θήβα.

Μάλιστα ο επικεφαλής της παράταξης, δημοτικός σύμβουλος, Ηλίας Τραμπάκουλος,  ζητάει τη σύγκληση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Όλη η ανακοίνωση:

Στην πρωτόγνωρα δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, λόγω της πανδημίας, ό,τι χειρότερο είναι η δημιουργία σύγχυσης και φόβου που οδηγεί στον πανικό ο οποίος είναι σύμμαχος του Κορονοΐού.

Η εμφάνιση κρούσματος ή κρουσμάτων στην περιοχή μας, σίγουρα επιτείνει την αγωνία όλων μας, αλλά δεν μας αποπροσανατολίζει από την συνολικά υπεύθυνη θέση “Μένουμε Σπίτι”.

Με αίσθημα ευθύνης προτείναμε , στην αρχή της υγειονομικής κρίσης, κάποια μέτρα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην καλύτερη διαχείριση του προβλήματος στα όρια του δήμου μας. Τα περισσότερα υλοποιήθηκαν και πάρθηκαν οι σχετικές πρωτοβουλίες και αποφάσεις.

Για εμάς μείζον θέμα είναι η σύγκληση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου. Αν δεν συνεδριάσει τώρα για να οργανώσει δράσεις και να επεξεργαστεί πιθανά σενάρια πότε θα συνεδριάσει; Η κυβέρνηση αναβάθμισε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε Υφυπουργείο. Ο Δήμος Θηβαίων γιατί απαξιώνει το αντίστοιχο όργανο;

Θεωρούμε ότι το όργανο αυτό – έστω και καθυστερημένα- θα μπορούσε να συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη  και να οργανώσει τη μελλοντική του παρέμβαση όταν και αν χρειαστεί. Είμαστε εδώ παρόντες για να στηρίξουμε τον δήμο και τους συμπολίτες μας χωρίς να θέλουμε να υποκαταστήσουμε ούτε τη δημοτική αρχή, ούτε την κυβέρνηση.

Share.

Leave A Reply