Κυριακή, 24 Ιανουαρίου

“Η ελληνική οικονομία μετά την κρίση.Ευκαιρίες και προκλήσεις για τη Βοιωτία”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο σχεδιασμός  της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2017 του ΕΣΠΑ και η αναθεώρηση της ΚΑΠ ήταν μεταξύ των βασικών θεμάτων που αναπτύχθηκαν στην ημερίδα με θέμα  “Η ελληνική οικονομία μετά την κρίση. Ευκαιρίες και προκλήσεις για τη Βοιωτία”  που συνδιοργάνωσαν στη Λιβαδειά η κοινότητα διαλόγου «Σύνθεσις», με πρωτοβουλία του Λιβαδείτη αντιπροέδρου της, Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Επιμελητήριο Βοιωτίας.

Τρεις γενικοί γραμματείς, κομβικών υπουργείων, ο  Χρήστος Τριαντόπουλος, Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, ο Δημήτρης Σκάλκος, Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ  και ο Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων αναφέρθηκαν σε σημαντικά θέματα για την οικονομική πορεία της χώρας και ειδικότερα της Βοιωτίας.

Στην επιτάχυνση σημαντικών έργων όπως η ΟΧΕ Ασωπού και το Επιχειρηματικό Πάρκο που έχουν μεν δρομολογηθεί αλλά παρουσιάζουν καθυστερήσεις, αναφέρθηκε ο Γ.Γ Δημοσίων Επενδύσεων, Δημήτρης Σκάλκος. Παράλληλα τόνισε ότι η προετοιμασία για τη νέα προγραμματική περίοδο θα περιλαμβάνει δημόσια διαβούλευση για το σχεδιασμό της.

Στην επικείμενη αναθεώρηση της ΚΑΠ αναφέρθηκε ο Γ.Γ Αγροτικής Πολιτικής, Κων/νος Μπαγινέτας κάνοντας λόγο για μια μεγάλη πρόκληση μέσω της οποίας θα πρέπει να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για την πορεία της αγροτικής οικονομίας. Υποστήριξε ότι η καλύτερη προετοιμασία, σε συνεργασία με τους αγρότες, θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση του εισοδήματος τους και θα αποτελέσει ευκαιρία για επενδύσεις.

Την ημερίδα παρακολούθησαν αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, επιχειρηματίες και  αρκετοί πολίτες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share.

Leave A Reply