Τετάρτη, 12 Μαΐου

“Η κυβέρνηση να συνεχίσει στο δρόμο ΣΥΡΙΖΑ για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ερώτηση που κατέθεσαν η βουλευτής Βοιωτίας Γιώτα Πούλου και 54 ακόμη βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον Υπουργό Εξωτερικών, ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες για τη συνέχιση της διεκδίκησης των επανορθώσεων από τη Γερμανία.

Όπως σημειώνουν “η αταλάντευτη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό οδήγησε τον Απρίλιο του 2019 στην ιστορική απόφαση της Βουλής για αδιάκοπη διεκδίκηση μέσα από διακρατικές παρεμβάσεις, καμπάνια ενημέρωσης των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων, νομικό αγώνα, καθώς και μέσω της ρηματικής διακοίνωσης προς τη Γερμανία που επιδόθηκε τον Ιούνιο του 2019”.

Καταγγέλλουν ότι “η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει «παγώσει» το θέμα, δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια, ούτε καν δήλωση και δεν απαντά στις ερωτήσεις βουλευτών στο Κοινοβούλιο. Ο κ. Δένδιας βρέθηκε στη Γερμανία στις 23 Μαρτίου και συναντήθηκε με διάφορους πολιτειακούς παράγοντες, χωρίς όμως να γίνει γνωστό αν αναφέρθηκε στο ζήτημα…”

Τέλος θεωρούν ότι η απόρριψη από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή στις 25 Μαρτίου της πρότασης των Πρασίνων και της Αριστεράς για καταβολή αποζημιώσεων δείχνει ότι ο αγώνας θα είναι μακρύς και δύσκολος.

Επισημαίνουν δεν στην κυβέρνηση ότι “είναι όμως ηθικό και ιστορικό χρέος της να συνεχίσει δραστήρια τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων”.

Share.

Comments are closed.