Κυριακή, 18 Απριλίου

Η “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Λιβαδειάς” προτείνει μέτρα ανακούφισης των δημοτών

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σειρά προτάσεων οικονομικής ελάφρυνσης των πολιτών, κατέθεσε η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» στη συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Τετάρτης.

Σε σχετική ανακοίνωση οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης αναφέρουν:

Δεν χρειάζεται να αναλύσουμε την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εργαζόμενοι, επαγγελματίες, έμποροι, επιστήμονες και γενικά τα λαϊκά νοικοκυριά αυτή την περίοδο.

Αυτό  που ως Δήμος οφείλουμε να κάνουμε, είναι να σταθούμε στο πλευρό όλων όσων έχουν πληγεί και συνεχίζουν να πλήττονται οικονομικά από τις συνέπειες των μέτρων της καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Για τον λόγο αυτόν, εμείς ως «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ», επανερχόμαστε στα μέτρα για την οικονομική ελάφρυνση των δημοτών και συγκεκριμένα προτείνουμε στο Δ.Σ.:

1) Την μείωση του οικιακού συντελεστή του ανταποδοτικού τέλους στην καθαριότητα και στον ηλεκτροφωτισμό κατά μία κατηγορία (π.χ. από 1,70 σε 1,50, από 1,50 σε 1,20 κ.λ.π.) σε όλο των Δήμο Λιβαδειάς, έως τέλους του τρέχοντος έτους, για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ.

2) Απαλλαγή από τα τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης, όλων των νοικοκυριών με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ,  έως τέλος του έτους.

3) Την απαλλαγή από τέλος επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων 0,5% έως τέλος του έτους, για τις επιχειρήσεις που ανεστάλη η λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Γνωρίζουμε, ότι οι προτάσεις μας αυτές θα φέρουν επιδείνωση των οικονομικών του Δήμου μας σε κρίσιμους τομείς της λειτουργίας του και για να μπορέσουμε να κρατηθούμε όρθιοι στην πορεία, απαιτείται διεκδίκηση από την κυβέρνηση μεγάλης χρηματοδότησης.

Όμως, οφείλουμε να υπερασπιστούμε τους συμπολίτες μας σ’ αυτή τη νέα δυσμενή κατάσταση. Να στηρίξουμε τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες,  να τους βοηθήσουμε να σταθούν όρθιοι.  Πρώτα οι Λαϊκές Ανάγκες.

Ταυτόχρονα, με πείσμα και αποφασιστικότητα, πρέπει να διεκδικήσουμε τα κονδύλια που απαιτούνται για να χρηματοδοτηθούν τα έργα που περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό του Δήμου μας.

Παράλληλα όμως, η προστασία της υγείας, του εισοδήματος και των δικαιωμάτων της πλειοψηφίας του λαού μας,  απαιτεί τη λήψη συνολικής δέσμης μέτρων από την κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή.

Γι αυτό και διεκδικούμε από την Πολιτεία :

 • Να δοθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό γενναία επιχορήγηση στους Δήμους, έτσι ώστε να ανταποκριθούν στις οξυμένες λαϊκές ανάγκες των δημοτών τους.
  • Να επιστραφούν οι παρακρατηθέντες από το λαό φόροι, οι όποιοι είναι θεσμοθετημένοι πόροι για τους Δήμους.
  • Να νομοθετήσει η κυβέρνηση ώστε να είναι δυνατή η διαγραφή χρεών προς τους Δήμους, όλων όσων αποδεδειγμένα έχουν οικονομική αδυναμία με ευθύνη των δημοτικών συμβουλίων και να σταματήσουν οι κατασχέσεις και πλειστηριασμοί επί παντός είδους αναγκαστικών εισπράξεων για άπορους, μακροχρόνια άνεργους, δικαιούχους ΚΕΑ, πολύτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες κ.ά.
  • Μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εργαζόμενων σε αυτές.
  • Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος όσων αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, των εταιριών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Να μειωθεί ο Φ.Π.Α. στην ηλεκτρική ενέργεια.
  • Ο Δήμος και η ΔΕΥΑΛ να ενταχθούν στο τιμολόγιο μεγάλου καταναλωτή της ΔΕΗ
Share.

Comments are closed.