Κυριακή, 18 Απριλίου

“Η Λιβαδειά βρίσκει τη θέση της στον Αθλητικό Τουρισμό”- νέα έργα στο Γήπεδο

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ομιλία με θέμα τα οφέλη στις τοπικές κοινωνίες που απορρέουν από τις αθλητικές δραστηριότητες, πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της διεξαγωγής του ορεινού δρόμου «Λέβαδος».

Η εκδήλωση έγινε, το απόγευμα του Σαββάτου, στο συνεδριακό κέντρο «Χρ. Παλαιολόγος» με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή του Πανεπιστημίου  Αθηνών, Νίκο Πατσαντάρα και το δημοσιογράφο Μάκη Τσίλκο, εκ των υπευθύνων της εκπομπής Αθλητικός Τουρισμός της ΕΡΑΣΠΟΡ. Για το ίδιο θέμα μίλησαν επίσης ο Σωτήρης Καρβούνης, πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου Λεβαδέων και ο πρόεδρος του ΑΚΟΛ, Τάσος Ακριδόπουλος.

Η οικοδεσπότης Δήμαρχος της πόλης Γιώτα Πούλου στο σύντομο χαιρετισμό της τόνισε τη σημασία και το βάρος που δίνει ο Δήμος στις αθλητικές δραστηριότητες και επικεντρώθηκε στις διοργανώσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος αλλά και σε αυτές που προγραμματίζονται δίνοντας έτσι ώθηση στην πόλη και βάζοντας τη Λιβαδειά στο χάρτη του Αθλητικού Τουρισμού της χώρας.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας, Νίκος Θηβαίος αναφέρθηκε στις δυνατότητες που παρέχει η περιοχή ώστε να είναι ένας σημαντικός αθλητικός προορισμός και στις περαιτέρω προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη στον αθλητικό και τουριστικό τομέα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Περγαντάς στο χαιρετισμό του τόνισε τα οφέλη που παρέχει στην υγεία των πολιτών ο αθλητισμός, στις προσπάθειες της Περιφέρειες για την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή μας μέσω των αθλητικών εγκαταστάσεων και στην ανάγκη κατασκευής και συντήρησης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, αναφέρθηκε στα αθλητικά έργα που έχουν γίνει, σε αυτά που είναι σε εξέλιξη και σε αυτά που προγραμματίζονται στην πόλη της Λιβαδειάς και σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα, έδωσε λεπτομέρειες για το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» ενώ εξήγγειλε τα νέα έργα βελτίωσης του Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς, με την κατασκευή στεγασμένων χώρων προπόνησης στα «πέταλα» στου Σταδίου και στην ανακατασκευή του ταρτάν ενώ είπε ότι σύντομα θα είναι στην περιοχή μας για τα εγκαίνια του κλειστού γηπέδου Ορχομενού.

Παρούσα στην εκδήλωση η Ολυμπιονίκης στα 20χλμ βάδην το 2004, Αθανασία Τσουμελέκα η οποία  κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες.

Ο Πρόεδρος του ΑΚΟΛ, Τάσος Ακριδόπουλος επισήμανε τη συμβολή του Συλλόγου με τις διοργανώσεις που πραγματοποιεί στην πόλη της Λιβαδειάς, στην τόνωση της αθλητικής, κοινωνικής, τουριστικής και οικονομικής ζωής του τόπου.

Αρχική

Share.

Leave A Reply