Κυριακή, 18 Απριλίου

Η “Νέα Εστίαση” αντίθετη στην απόφαση του Δ.Σ να να μην παραχωρηθούν επιπλέον κοινόχρηστοι χώροι

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Τη δυσαρέσκεια τους σχετικά με τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων να μην παραχωρηθούν επιπλέον κοινόχρηστοι χώροι στα καταστήματα εστίασης εκφράζουν με ανακοίνωση τους τα μέλη του σωματείου “Νέα εστίαση”.
Τονίζουν ότι η απόφαση τους βρίσκει εντελώς αντίθετους και απογοητευμένους λόγω των δύσκολων καταστάσεων που περάσανε τους τελευταίους μήνες και ότι θα σεβαστούν την απόφαση αυτή “που θα συντελέσει στη μείωση του τζίρου μας με αποτέλεσμα να μην είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας” .
Κάνουν λόγο για παραδείγματα  από άλλες πόλεις που για το θέμα αυτό κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση σε σχέση με το Δήμο Λεβαδέων.
Επίσης σχετικά με τα χρέη του κλάδου προς το Δήμο, που αναγνωρίζουν ότι όντως αποτελεί πρόβλημα, διευκρινίζουν ότι ένα μεγάλο ποσό που έχει δημιουργηθεί είναι από “εταιρείες μετρημένες στα δάχτυλα που μπορεί και να μην υφίσταται πλέον”.
Τέλος  επισημάνουν ότι ο κλάδος τους αποτελεί βασικό μοχλό της οικονομίας (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία,δήμοι, ενέργεια,κτλ).
Στο δημοτικό συμβούλιο Λεβαδέων τονίστηκε ότι μόνο σε καταστήματα με άδεια λειτουργίας θα δοθούν οι διευκολύνσεις που προβλέπονται εξαιτίας του κορονοϊού ενώ διαπαραταξιακή επιτροπή θα ασχοληθεί με τα ζητήματα του κλάδου.
Share.

Comments are closed.