Πέμπτη, 13 Μαΐου

Η παραίτηση Κοσκοβόλη με αιχμές κατά Πούλου , Ρούσσαρη και Κωτσαδάμ

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Το κείμενο με τους λόγους της παραίτησης της από τη θέση της αντιδημάρχου έδωσε στη δημοσιότητα η Κατερίνα Κοσκοβόλη: 
Όπως είναι γνωστό, υπέβαλα την παραίτησή μου από το αξίωμα της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Παιδειας_Δία Βίου Μάθησης του Δήμου Λιβαδιών στις 22_2_2019 στην κα Δήμαρχο.
Ο πρώτος πυλώνας της πολιτικής αυτής της  Δημοτικής Αρχής σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία με σκληρή δουλειά _συνεργασία προγραμματισμό οργάνωση και άμισθη
συμβάλλοντας στην εξισορρόπηση της κοινωνίας με παρεμβάσεις Κοινωνικής κ. α τομέων πολιτικής όπως : Δημιουργία και λειτουργία δομών ακραίας  φτώχειας ΕΣΠΑ (645.000,00)ευρώ για τους  ωφελουμένους του ΚΟΙΝ. Παντοπωλείου Συσσιτίου Φαρμακείου και Κέντρου Κοινότητας.
Οργάνωση προνομιακών επιδομάτων και προνομιακής  μέριμνας (άποροι, άστεγοι_ανάπηροι, άνεργοι_μονογονεικες οικογένειες _ πολύτεκνοι κα) .
Διευρυμένα πετύχαμε την ποιοτική  αναβάθμιση και αποτελεσματική λειτουργία : των Βρεφονηπιακών Σταθμών, των θεσμικών Πολιτιστικών εκδηλώσεων των Σχολείων
Β) μιας Εκπαίδευσης _ τμημάτων Μουσικής  Παιδείας _ΚΑΠΗ _εφαρμογή επιτυχημένων πολιτικών Ισότητας  Νεολαίας κα..!!
Επίσης διευρυμένη συνδικαλιστική δράση ΠΕΔ και ΚΕΔΕ.. Ευχαριστώ όσους συνέβαλλαν στο έργο αυτό της Δ) σης της Δημοτικής Αρχής  Δήμαρχο συνάδελφους συνεργάτες εργαζόμενους φορείς και την ίδια την  κοινωνία, που μας στήριξαν.
Οι λόγοι της παραίτησης μου από την καίρια αυτή Δ) νση είναι :
1) Η απαίτηση της Δήμαρχου για την παραίτησή από το αξίωμα σε  (2) συνεδριάσεις της Δημοτικής Ομάδας για όσους δεν θα μετέχουν στο νέο συνδυασμό.  Η απάντηση μου ήταν:”Είμαι υποψήφια για τις  προσέχεις Βουλευτικές εκλογές με το ΚΊΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.  Εάν οι Βουλευτικές εκλογές δεν συμπέσουν με  τις Δημοτικές, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο  να μετέχω σε Δημοτικό συνδυασμό.
Δεν προβλέπεται από την Νομοθεσία η παραίτηση από το αξίωμα Αντιδημάρχου ακόμη και κατά την διάρκεια της εκλογικής  περιόδου.  Θέλω να παραμείνω στην θέση μου, για να προσφέρω στην κοινωνία, εάν όμως  η Δήμαρχος θέλει την παραίτησή μου, αυτό να γίνει εγγράφως ‘.
Αντί αυτών παρατηρήθηκε επιβεβαιώθηκε : Η επανειλημμένα διαβεβαίωση του  Αντιδημάρχου Γ. Κωτσαδάμ ότι δεν θα μετέχει στο συνδυασμό και θα παραιτηθεί., έφερε την ανάγνωση της γραπτής παραίτησης του στην 2η σύσκεψη της Ομάδας (14_2_2019) _την παρότρυνση του να παραιτηθώ και την πρόκληση μετά την εξέλιξη των γεγονότων του ορισμού του ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας _Παιδείας _Δία  Βίου Μάθησης.
Επετράπη στις 20_2_2019 στο Δημοτικό  Συμβούλιο η παρέμβαση στην εσωτερική  λειτουργία της Δημοτικής Ομάδας από τον Δ. Σ κ. Άρη Ρούσσαρη και ο άκρως  αξιώτικος χαρακτηρισμός για την  αυτοδιοίκητη μου πορεία, ο οποίος  κυριάρχησε και στα ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες προκλητικά… ως δήθεν σημαντικότερος λόγος παραίτησης μου. Εδώ αναφέρω και την απαράδεκτη και ατεκμηρίωτη κατηγορία ΜΜΕ για την δηθε λειτουργία του Γραφείου, ως πολιτικού  Γραφείου, η οποία μετέπειτα απεσύρθη… Η εξέλιξη του θέματος ανέδειξε επίσης την  μεθοδευμένη αποφυγή της πρότασης για υποψηφιότητα στο συνδυασμό της  Δημοτικής Αρχής (από Σεπτέμβριο μέχρι  Δεκέμβριο γίνονταν προτάσεις σε συνάδελφους και δόθηκε η δυνατότητα αλλά αυτό  αποφεύχθηκε και όταν έγινε η πρόταση σε εμένα  (28_12_2018)ήταν προσχηματική, γιατί είχα πάρει το χρίσμα για τις Βουλευτικές εκλογές στις 14_12_2018…)  Μετά από αυτά για λόγους διασάλευσης των δημοκρατικών αξιών μέσα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που υπηρετώ (35)συνεχή χρόνια με ανιδιοτέλεια _αγάπη για την κοινωνική προσφορά και  αποτελεσματικότητα η παραίτηση κρίθηκε επιβεβλημένη για εμένα από την Δ/νση  αλλά και από Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης και Επιτροπής Ισότητας.  Θα συνεχίσω με τις δυνάμεις μου, να συμβάλλω συλλογικά στην διασφάλιση των δημοκρατικών αρχών και αξίων για την βελτίωση της θέσης της κοινωνίας μας..!! .
Share.

Leave A Reply