Τρίτη, 26 Ιανουαρίου

Η «Στερεά… Υπεροχής!» έθεσε θέμα απευθείας αναθέσεων στην Π.Ε Βοιωτίας

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η παράταξη «Στερεά… Υπεροχής!» στάθηκε θετικά, σε όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με προσλήψεις τακτικού και έκτακτου προσωπικού, τα θέματα που συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια αλλά και στην τουριστική προβολή της Περιφέρειας,  στάθηκε με λευκή ψήφο εκεί που η Περιφερειακή Αρχή δεν έπεισε με την επιχειρηματολογία της και καταψήφισε τα θέματα που δεν πληρούσαν  τις αρχές της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, αναφέρει δελτίο τύπου της παράταξης .

Η «Στερεά… Υπεροχής!», στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς, για το 2019, υπερψήφισε θέματα όπως:

Ο προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού του Δημόσιου Τομέα, για το έτος 2020 και για κάθε περιφερειακή ενότητα.

Διάφορες Προγραμματικές Συμβάσεις, μεταξύ της Περιφέρειας και Δήμων.

Το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής και η συμμετοχή της Περιφέρειας σε Επιχειρηματικές Εκθέσεις Εσωτερικού και Εξωτερικού για το 2020.

Η ετήσια έκθεση έτους 2019  της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.  Η  Ίδρυση Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με τίτλο: «ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ 2500 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ» και διακριτικό τίτλο «ΔΙΚΤΥΟ ΘΕΡΜΟΠΥΛΩΝ» και διάθεση χρηματικού ποσού 40.ΟΟΟ ευρώ.

Έκτακτη Επιχορήγηση Οργανισμού Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας.

Η 8η Τροποποίηση Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2019.

Διάφορα ζητήματα διαχειριστικού χαρακτήρα, όπως π.χ.  έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ορισμός εκπροσώπων, κ.α.

Ωστόσο υπήρξαν ελλιπείς απαντήσεις σε κρίσιμες ερωτήσεις της παράταξης που  είχε καταθέσει  προς την Περιφερειακή Αρχή  συγκεκριμένα::

  • Την αναστολή λειτουργίας τεσσάρων Πανεπιστημιακών Τμημάτων, που εδρεύουν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
  • Δαπάνες που αφορούν σε απευθείας αναθέσεις έργων, στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, για το έτος 2019
  • Λειτουργία του ΒΙΟ.ΚΑ Αιδηψού
  • Άρδευση του ελαιώνα της Άμφισσας
  • Διαγώνιο άξονα/ Τμήμα Γραβιάς – Βάργιανης
  • Δημοσιογραφική έρευνα, με αναφορές σε “πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο”

Σύμφωνα με τη «Στερεά… Υπεροχής!», επειδή οι απαντήσεις που δόθηκαν, από την Περιφερειακή Αρχή, “αξιολογούνται και κρίνονται ως μη επαρκείς  και επειδή επιθυμούμε να υπηρετήσουμε με συνέπεια  το θεσμικό μας ρόλο, η Παράταξή μας θα επανέλθει, ζητώντας συγκεκριμένες  και επί της ουσίας απαντήσεις”.

Share.

Leave A Reply