Την ικανοποίηση της για τη διεξαγωγή του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Λιβαδειά εκφράζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας και Πρόεδρο του Δ.Σ. της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Κωνσταντίνο Γαλάνη να δηλώνει:
“Με το νέο πρόγραμμα των φεστιβάλ γαστρονομίας στις πρωτεύουσες των περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδος με τον περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανό υλοποιούμε τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε και να στηρίξουμε τους παραγωγούς, τους μεταποιητές του πρωτογενούς τομέα καθώς ευρύτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Ταυτόχρονα για τις επιχειρήσεις μεσαίου και μεγάλου μεγέθους εξελίσσεται το ετήσιο πρόγραμμα των εκθέσεων εθνικού και διεθνούς επιπέδου Το πρόγραμμα μας αυτό μέσω της εστίασης και της
γαστρονομίας αναδεικνύει πολιτισμικά και τουριστικά την Στερεά Ελλάδα.
Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Π.Ε. Βοιωτίας στην Λιβαδειά μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Η συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το Επιμελητήριο Βοιωτίας και με
την ουσιαστική υποστήριξη της Αγροδιατροφικής μας Σύμπραξης και το αγκάλιασμα από τους φορείς του Εμπορίου και της εστίασης αποτέλεσε την συνταγή της επιτυχίας μια διοργάνωσης που δεσμευόμαστε να γίνει θεσμός. Σχεδιάζουμε ήδη την επόμενη δράση επιχειρηματικότητας, ώστε να προσφέρουμε στους καταναλωτές την δυνατότητα να έρθουν εκ νέου σε επαφή με τον γαστρονομικό πλούτο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.”
Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Π.Ε. Βοιωτίας, πραγματοποιήθηκε μεταξύ 13-16 Ιουνίου, στην περιοχή της Κρύας παράλληλα με τις δράσεις του TOWN BY THE RIVER FESTIVAL, με τη συμμετοχή 16 επιχειρήσεων και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του καταναλωτικού κοινού που ήρθε σε άμεση επαφή με τους παραγωγούς και τα προϊόντα τους.
Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν ήταν:
- Συνεταιριστική Επιχείρηση Βοιωτίας ΟΡΦΕΥΣ ΙΚΕ, κρέατα, τυριά
- Go Nut, προϊόντα φιστικιού και ξηρών καρπών
- iama Brewery, μικροζυθοποιία
- PHILOSYKOS, ξερά σύκα
- ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
- ΑΝΑΓΝΟΥ Ζυμαρικά
- ΚοινΣΕΠ Έρκυνα
- Rooby, προϊόντα ροδιού
- Νικολάου Αθανάσιος, ποτοποιία
- Φάρμα Χαρτάκη, κρέατα και κρεατοσκευάσματα
- Lavandia, φυσικά προϊόντα
- ΠΕΚΑΣΟ, Δημήτρης Πέτρου, πέστροφες
- Ipethros, βότανα
- Εμμέλια, μέλι και παράγωγα του
Το πλήθος των επισκεπτών συνομίλησε με τους επιχειρηματίες που προέρχονταν από διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετατρέποντας το Φεστιβάλ γαστρονομίας σε μια πραγματική γιορτή για την τοπική επιχειρηματικότητα και την τοπική οικονομία.
Καθ’ όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ γαστρονομίας οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον κόσμο της γεύσης, να παρακολουθήσουν δημιουργικά εργαστήρια και βέβαια να γευτούν τα εκλεκτά κρασιά της Στερεάς Ελλάδας από την ΕΝΟΑΚΕ.
Κατά την λήξη της διοργάνωσης οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια μοναδική εκδήλωση με θέμα, “Από την παράδοση στην τεχνολογία ,την καινοτομία και η συμβολή της σωστής διατροφής στην υγεία”.